Megmutatjuk az év 5 legütősebb tévéjét

az év legütősebb tévéi, 2019,
Philips 65OLED984: tv elképesztő hangzással.
Vágólapra másolva!
Nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy a televíziós iparág a mostani időszakban szinte robban a kreatív energiáktól. Több nagy piaci szereplő is elképesztő energiát és pénzt ölt és öl mind mai napig az olyan technológiák fejlesztésébe, amelyek segítségével még jobb képminőségű, még nagyobb, még szebb, még sokoldalúbb modellek állíthatóak elő.
Vágólapra másolva!

E folyamatnak pedig már kézzelfogható eredményei is vannak, hiszen 2019-ben is több rendkívüli tv látott napvilágot, ezek közül mutatunk be 5 olyan terméket, amely már a jövőt idézi!

8K TV

A piaci elemzők előrejelzései szerint a közeljövőben egyre inkább elterjednek majd a 8K felbontás megjelenítésére képes eszközök, és a Samsung láthatóan iszonyatos energiákat mozgatott meg annak érdekében, hogy első pillanattól kezdve diktálja a tempót. A cég lépett színre az első kereskedelmi forgalomban is kapható 8K tévével, és idén bemutatták ennek minden szempontból továbbfejlesztett változatát.

Samsung Q50R, a 8K tv! Forrás: Origo

A 4K-nál négyszer nagyobb felbontású Q950R által produkált képi világ egyszerűen lenyűgöző! A beépített mesterséges intelligencián alapuló technológia pedig arra is képes, hogy az alacsonyabb részletességű anyagokat feljavítsa, aminek köszönhetően kihozható hagyományos filmek, videók és játékok esetén is a 8K-ban rejlő erő. Korábban meglehetősen szkeptikusak voltunk azzal kapcsolatban, hogy van-e értelme ennek az extrém nagy felbontásnak, de hétköznapi körülmények között használva ezt a modellt kiderült, hogy van létjogosultsága a 8K-nak, és hogy valóban hozzáadott értéket jelent.

5G TV

Az biztos, hogy a jövőben az új generációs 5G adatátviteli szabvány a globális technológiai univerzum számos szektorában megjelenik és megkerülhetetlenné válik, és ez alól a televíziós szegmens sem lesz kivétel. A kínai TCL az idei évben bemutatta egy olyan prototípusát, amely támogatja az 5G használatát, és ezáltal minden korábbinál több adat fogadására képes egységnyi idő alatt vezeték nélküli úton.

A TCL 5G kompatibilis tévét fejlesztett Forrás: Origo

Mindez pedig azt jelenti, hogy akár a 8K felbontású anyagok streamelése is lehetségessé válik egyszerűen, ami kulcsfontosságú lehet. Hiszen ugyanis a 8K megjelenítők elterjedésének egyik legnagyobb gátja, hogy kevés az elérhető tartalom, de ez egy csapásra megoldhatná ezt a problémát.

TV bombasztikus hangzással!

Bár arra már korábban is volt példa, hogy egy televízióba hangprojektort építsenek, de a Philips ezen a téren idén szintet lépett, hiszen gyakorlatilag egy prémium kategóriás hangrendszerrel látta el egyik OLED televízióját. Az 65OLED984-ről a gyakorlati próba során mi is megállapítottuk, hogy kegyetlen jól szól, gyakorlatilag egy új szintet képvisel.

Philips 65OLED984: tv elképesztő hangzással Forrás: Origo

A hangerő elsöprő, az arányok megfelelőek a hangzás pedig dinamikus, élettel teli. Szóval egy olyan készüléket tett le az asztalra a Philips, amelyhez már nem kell külső hangrendszert csatlakoztatni akkor sem, ha minőségi megszólalásra vágyunk! Maga a tv is egyébként egy elsőrangú elit kategóriás darab, egészen pazar képminőséggel, és az exkluzív Ambilight technológiával megtámogatva.

Minden pixel mögött egy LED

A Sony volt az első, amely a CLEDIS személyében egy olyan működőképes kijelzőt mutatott be, amelynél minden pixel mögött egy-egy egyedileg vezérelhető LED kapott helyet. Ez a Valódi LED, vagy Micro LED-nek nevezett megoldás forradalmi, és általa igen-igen jó minőségű kép megteremtésére nyílik mód.

A Sony Micro LED tévéje egy újabb fontos lépés! Forrás: Origo

Azonban nagyon komoly kihívást jelentett, hogy emberi méretre tudják csökkenteni a fénykibocsátó diódák méretét, de az idei évre úgy látszik, hogy a japán cég is megugrotta ezt a problémát, hiszen a Sony is elkezdte árulni ilyen eljárásra épülő hatalmas tévéit. Ezek ára még mindig nagyon magas, de már vannak vevők, és egészen biztosak vagyunk abban, hogy a jövőben ez az eljárás nagyon komoly tényezővé válhat a televíziós univerzumban. A Valódi LED tévék története még csak most kezdődik!

A feltekerhető tv

Olyat még nem láttunk korábban, hogy egy alacsony és keskeny dobozból egyszerűen csak előtűnik egy hatalmas képernyő, de idén erre a varázslatra is sor került. Az LG feltekerhető tévéje, az R9 kétségtelenül a komplett technológiai iparág egyik legnagyobb durranása volt, és nem is véletlenül. Iszonyatosan jól néz ki és elképesztően futurisztikus megoldás ez, amely szó szerint alapjaiban változtathatja meg mindazt, amit a tévék elhelyezéséről, a televíziók térben betöltött szerepéről gondoltunk korábban.

LG R9, a feltekerhető tv Forrás: Origo

Az LG R9 egy technológiai bravúr, amely egyben képes új utakat nyitni a dizájnerek, belsőépítészek és lakberendezők számára is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!