Ronaldo büntetőt hibázott, de így is Olasz Kupa-döntőbe jutott a Juventus

virus health fbl Horizontal
Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo (R) shoots to miss a penalty during the Italian Cup (Coppa Italia) semi-final second leg football match Juventus vs AC Milan on June 12, 2020 at the Allianz stadium in Turin, the first to be played in Italy since March 9 and the lockdown aimed at curbing the spread of the COVID-19 infection, caused by the novel coronavirus. (Photo by Miguel MEDINA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Juventus hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott az AC Milannal az Olasz Kupa elődöntőjének visszavágóján, így a még februárban elért milánói 1-1-nek köszönhetően idegenben szerzett góllal a torinóiak jutottak be a római döntőbe, ahol az Inter vagy a Napoli lesz majd az ellenfelük.

Az Olasz Kupa első elődöntőjének visszavágójára kereken négy hónappal a február 12-i milánói 1-1-et követően került sor. A zárt kapus torinói mérkőzésen az első negyedóra után előnybe kerülhetett volna a Juventus, azonban Cristiano Ronaldo a jobb kapufára lőtte a megítélt büntetőt.

Ronaldónak ez volt a második kihagyott büntetője a Juve mezében, először és utoljára még 2019 januárjában hibázott egy Chievo elleni bajnokin.

Egy perccel később emberhátrányba került a Milan, miután Ante Rebic mellbe rúgta Danilót.

Az emberelőny nem nagyon látszott meg a hazai csapat játékán, igaz, nem is nekik volt fontos a gólszerzés. Mezőnyben természetesen egészen a lefújásig fölényben volt a Juventus, de, a piros-fekete védelmet át is tudták olykor-olykor játszani, a Milan kapusa, Gianluigi Donnarummal mindig a helyén volt.

A Juventus 19. alkalommal jutott be az Olasz Kupa döntőjébe, az előző 18 alkalomból 13-szor nyerni tudtak a torinóiak.

Olasz Kupa, elődöntő, visszavágó:
Juventus–AC Milan 0-0
piros lap: Rebic 17.
továbbjutott a Juventus 1-1-el, idegenben lőtt góllal

A másik elődöntőben:
Napoli–Internazionale (szombat, 21 óra)