Japán sétálóutcát építettek Kínában az utazni vágyó fiataloknak

Coronavirupandemic virus koronavírus korona vírus fertőzés járvány betegség maszk  beteg  védőruha hordágy mentő kórház Tokió Japán
Few people are seen in Shinjuku, Tokyo on April 11, 2020.Prime Minister Shinzo Abe declared a state of emergency for seven prefectures, including Tokyo, on April 7th in response to a surge in infections with the new coronavirus. It is expected to remain in place until May 6. The seven prefectures are Tokyo, Kanagawa, Saitama, Chiba, Osaka, Hyogo and Fukuoka. This is the nation's first emergency declaration and is based on the revised law on special measures to deal with new strains of influenza following the enactment of the law in 2012. Under the law, it is not possible to impose shut down orders on public transportation or to close roads. In addition, going to work at offices cannot be banned. Thus, it does not grant the enforcement powers for the types of lockdowns seen in some countries. The Tokyo metropolitan government requested commercial facility expect selling daily necessities to close.( The Yomiuri Shimbun )
Vágólapra másolva!
Akárcsak a világ jelentős részén úgy Kínában is életben vannak a külföldi utazást tiltó szabályok, a helyieknek viszont annyira hiányzik a turizmus, hogy a Kuangtung tartományban lévő Foshan városában úgy döntöttek ha ők nem mehetnek, akkor Japánt hozzák el a helyieknek.
Vágólapra másolva!

Foshanban egy teljes utcát japán tematikára alakítottak át azért, hogy még ha nem is utazhatnak a helyiek külföldre, egy cseppnyi élvezetet mégis becsempésszenek az emberek életébe.

Az utca még nem nyitott meg, tartanak az előkészületek, azonban annyi már látszik, hogy lélegzetelállító látványt nyújt majd.

A fiatalok leginkább a célközönség, hiszen ők egyébként is nyitottabbak az új kultúrák megismerésére és az utazásra, a város szerint pedig kifejezetten nagy az érdeklődés a miniatűr japán iránt.

Cseresznyefák mellett sok klasszikus anime karakter és poszter is helyet kap majd a sétáló utcában, emellett pedig Japánt idéző feliratok és neon fények is felkerülnek az épületekre, ez pedig igazán fiatalos hangulatot kölcsönöz a belvárosi résznek.

A 100 méteres utcaszakasz az Ichiba nevet kapta. Ezzel a szóval Japánban egyébként a nagy belásárlóutcákat szokták leírni, amelyek közül az egyik leghíresebb Tokióban található. Az autentikus hangulat megteremtésével egy nagy lézszámú csapat foglalkozott és nem hiányozhatnak a klasszikus japán lámpások sem az összképből.

Nem csak látványosság lesz a japán bevásárló utcát idéző rész, hanem valószínűleg jó üzletet is jelent majd a helyi vállalkozásoknak. Li Gengyu, a projekt fő tervezője elmondta azt is, hogy a kínai fiatalok rajonganak a japán kultúráért és míg több nyugati ország és Kína között feszült a kapcsolat,

addig Japán és Kína baráti viszonyt ápolnak.

Zhong Guangsheng befektető a South China Morning Postnak elmondta, hogy az utcában két hónap alatt sikerült kiadni minden üzlethelyiséget. Ezekben pedig boltok, kávézók és éttermek nyílnak majd.