Félig megvakult egy nő, miután szúnyog repült a szemébe

Vágólapra másolva!
Charlotte Clarksont az Acanthamoeba-keratitis nevű betegséggel diagnosztizálták Kanadában, miután szúnyog repült a szemébe. A nő fél szemére megvakult a ritka és súlyos szembetegségtől.
Vágólapra másolva!

A nő egy nyári táborban dolgozott Kanadában, amikor az eset történt. A betegséget a kontaktlencse nem megfelelő higiéniai körülményei okozhatják, pl. ha benne úsznak, vagy zuhanyoznak.

Charlotte Clarkson szemébe repült egy szúnyog, nem gondolta, hogy baja lehet, így betette a kontaktlencséjét az eset után.

A szeme hamarosan véraláfutásos lett és bedagadt, majd el is kezdett fájni.

null

null

Az Edinburgh-ből származó nő 2018 szeptemberében hazatért Skóciába orvosa javaslatára és reménykedett benne, hogy szeme állapota jobbra fordul. Egy decemberi reggelen azonban

arra ébredt, hogy a sérült szemével nem lát,

így kórházba került. Bent kellett maradnia, három hónapig nem érhette napsütés a szemét és szemvédőt is viselnie kellett.

Szaruhártya átültetéssel visszanyerhetné szeme világát, de nem vállalja a műtétet, mert még szeretne utazni, és

a műtét során olyan anyag is éri a szemét, mely veszélyes lehet a repülőgépek utasterében bekövetkező nyomás változásaira

- írja a Mirror.

Woman left half blind after mosquito flies into her eye and gives her infection

A woman was left blind in one eye after a mosquito flew into her eye and gave her a rare parasite infection. Charlotte Clarkson was diagnosed with Acanthamoeba keratitis after the insect scratched her eye while she was working at a summer camp in Canada.

Charlotte Clarkson azt reméli, hogy története arra késztet majd más kontaktlencsét viselőket, hogy óvatosabbak lesznek a lencsék higiéniájával kapcsolatban.