A koronavírus egyre inkább szétveri az NFL-t is

Horizontal SPORT AMERICAN FOOTBALL
(FILES) In this file photo a detailed view of the National Football League logo is seen on the goal post stanchion before the AFC Championship Game between the Kansas City Chiefs and the Tennessee Titans at Arrowhead Stadium on January 19, 2020 in Kansas City, Missouri. - The NFL has rescheduled the Tennessee Titans' game against Pittsburgh to later in the season after two more positive coronavirus cases on October 1, 2020 among the Titans, the league announced. The game, originally set for Sunday in Nashville, is the first NFL contest postponed due to the pandemic that wiped out all pre-season games. (Photo by David Eulitt / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)
Vágólapra másolva!
A hétvégi, ötödik játékhéten újabb két mérkőzést halasztottak el néhány nappal a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) a koronavírus-járvány miatt, emiatt egyet a hatodik héten is későbbre csúsztattak.

A New England Patriots-Denver Broncos és a Tennessee Titans-Buffalo Bills mérkőzést vasárnap rendezték volna, de mivel a héten újabb megbetegedések történtek a két hazai együttesnél, ezért mindkét klub létesítményei továbbra is zárva vannak. A liga emiatt előbbi találkozót hétfőre, utóbbit keddre halasztotta. A Buffalo Bills a következő héten csütörtökön fogadná a címvédő Kansas City Chiefset, de a halasztás miatt azt az összecsapását is későbbre kell tolni. Az új időpontot viszont még nem jelölték ki, mivel csak akkor helyezik át a találkozót, ha a kedden valóban lejátsszák a Titans-Bills meccset.

A Hazafiaknál múlt héten az irányító Cam Newton produkált pozitív koronavírustesztet. Mivel a hétvégéig nem regisztráltak új megbetegedést, így ha egy nappal később is, de vasárnap helyett hétfőn le tudták játszani a Chiefs elleni meccsüket. Azóta viszont újabb két játékosról derült ki, hogy megfertőződött, köztük a tavaly az év védőjének választott Stephon Gilmore-ról.

A Titánoknál még nagyobb a baj: azok után, hogy a csapat múlt hétvégi, Pittsburgh Steelers elleni meccsét a sok megbetegedés miatt október 25-ére halasztották, szerdán újabb két, míg csütörtökön további egy játékosról derült ki, hogy megfertőződött. Ezzel

összesen már 23 játékos és stábtag kapta el a vírust a klubnál, amely így továbbra sem térhet vissza az edzőközpontjába,

és egybehangzó források szerint hatalmas büntetésre számíthat a vírus elleni védekezésre vonatkozó előírások megsértése miatt. A létesítménye bezárása után ugyanis a játékosok a közös foglalkozások tiltása ellenére együtt készültek egy helyi középiskola edzőtermében.