Ezért utaznak most a Balatonhoz a magyarok

Badacsony
A Badacsony látképe. A maga nemében egyedülálló geofizikai állomás Badacsonytördemicen kezdte meg működését
Vágólapra másolva!
Megnőtt az érdeklődés a borászati rendezvények iránt, 50 százalékkal meghaladta a tavaly ilyenkor mért adatokat – derül ki egy elemzésből, amely a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából készült. A hétvégén a balatonlellei Kishegyen például tucatnyi pince, étterem nyitott ki, őszi ételeket és újbort kínálva.
Vágólapra másolva!

A végéhez közeledik a szüret a balatonboglári borvidéken. Az időjárás kegyes volt, a szőlő ugyan kevesebb a szokottnál, de a minősége jó. Sok turista szívesen látogat el ebben az időszakban a Balatonhoz.

Országh Bernát borász is azt tapasztalja, hogy tavalyhoz képest több turista keresi fel pincéjét.

Borkóstolóra érkeznek a legtöbben, amit egy vacsorával szeretnek összekötni

– mondta el a Sonline.hu-nak a balatoni borász.

Őszi badacsonyi látkép Forrás: poszarobert/Wikipedia

Egy friss felmérés szerint a járvány alatt felértékelődött a belföldi turizmus, ezt leginkább a borturizmus esetében érezni.

A 18–29 évesek, a magasabb iskolai végzettségűek, illetve a fővárosban vagy megyeszékhelyeken élők voltak azok, akik az átlagosnál nagyobb arányban keltek útra az ismert borvidékek felé.

Meghosszabbít egy fontos turisztikai pályázatot a kormány

A Magyar Turisztikai Ügynökség március 31-ig meghosszabbította a pályázaton nyertes magán- és egyéb szálláshelyek számára a források felhasználásának határidejét. Így a több mint 14 ezer nyertes pályázónak 90 nappal több ideje lesz arra, hogy felhasználja az elnyert támogatást.

A szürettel kapcsolatban leginkább a Balaton és Badacsony népszerű, a magánszüretek nagy részét is az élménybeszámolók alapján a balatoni régióban tartották. Az elemzésből az is kiderült, hogy az őszi turisztikai szezon elején lassan, de folyamatosan nő az érdeklődés az utazások iránt.