A Motorola is számítógéppé alakítaná a mobiljait

motorola
Számítógépes jellegű, produktivitásra optimalizált módot kapnak a Motorola jövőbeli mobiljai
Vágólapra másolva!
Emellett tévéokosító kütyüket is képesek lehetnek leváltani a készülékei.
Vágólapra másolva!

Mostanra valószínűleg kevesen emlékeznek rá, de a Motorola közel egy évtizede úttörő volt az okostelefonok számítógépes jellegű használatának lehetővé tétele terén az Atrix mobiljaival, ám néhány próbálkozás után letett a monitorhoz kötött, egeres-billentyűzetes kezelés firtatásáról. A Samsung és Huawei évekkel később tették elérhetővé egyes készülékeiken a PC-szerű használat lehetőségét.

Számítógépes jellegű, produktivitásra optimalizált módot kapnak a Motorola jövőbeli mobiljai Forrás: Motorola

Az időközben a Lenovo birtokába került Motorola most bejelentette, hogy visszatér az elképzeléshez, a jövőbeli mobiljai újból támogatják majd a koncepciót. A készülékek videojele USB–DisplayPort adapterrel lesz kiküldhető a monitorokra és a tévékre (idővel vezeték nélküli mód is elérhetővé válhat), míg az egér és a klaviatúra vezetékes és anélküli módon is a készülékekhez boronálható lehet.

Még nem világos, hogy a Motorola mindegyik jövőbeli mobilján elérhető lesz-e a PC-szerű használat lehetősége, ám az eddigi tapasztalatok alapján jó eséllyel csak egyes felső kategóriás modellek kiváltságának bizonyulhat. Szintén tisztázatlan, hogy meglévő modellek megkapják-e utólag a funkciót.

Emellett médiafogyasztásra és játékra kitalált, tévéokosítós mód is rendelkezésre áll majd Forrás: Motorola

További érdekesség, hogy a számítógépes használat mellett a Motorola egy tévéokosító módot is bevezet majd a megfelelő készülékein, ez produktivitási feladatok végzése helyett médiatartalmak és mobiljátékok nagy tévéképernyőkön való fogyasztására lesz optimalizálva.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!