Hollik István: A magyar kormány a gyermek jogát tartja fontosabbnak

Vágólapra másolva!
Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt az Európai Néppárttal folytatott vitákról, a bevándorlásról, de az Alaptörvény módosításáról.
Vágólapra másolva!

A politikus értékelte az Európai Néppárt (EPP) döntését Deutsch Tamással kapcsolatban. Mint elmondta, az EPP és a Fidesz közötti vitának ezt a szakaszát lezárták, azaz a kormánypárti képviselők nem hagyják el a Néppártot. Ugyanakkor az is igaz, hogy a Fidesznek továbbra is van vitája a Néppárttal, mégpedig annak a kiderítése, hogy mi hozza az EPP folyamatos hanyatlását, mert azért azt látni kell – ette hozzá, az EPP a korábbi ciklusokhoz képest gyengült.

A Fidesz szerint ennek elsősorban az a legfontosabb oka, hogy az EPP elvesztette a kereszténydemokrata, jobboldali karakterét, sok országban, ahol nagykoalíciók működnek, ott a jobboldali pártok felhígulnak, a baloldali partnerüknek akarnak megfelelni. A Fidesz nagyon szeretne segíteni, hogy az EPP karakteres jobboldalivá váljon újra. Sokan gondolják a Néppártban, akik támogatják a bevándorlást, vannak, akik nem, ezért is lehet azt mondani, a Fidesszel folytatott vita alapja a bevándorlás.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.