Könnyedén jutott tovább a Juventus az Olasz Kupában - videó

fbl Horizontal
Juventus' Italian defender Gianluca Frabotta (2ndL) celebrates with teammates after scoring a goal during the Italian Cup quarter final football match between Juventus and Spal on January 27, 2021 at the Allkianz stadium in Turin. (Photo by Isabella BONOTTO / AFP)
Vágólapra másolva!
A Juventus szerda este hazai pályán magabiztos, 4-0-ás győzelmet aratott a SPAL együttese ellen, és bejutott az Olasz Kupa elődöntőjébe, ahol az Inter lesz az ellenfele. Az Atalanta 3-2-re nyert a Lazio ellen, így a bergamói csapat is elődöntős.

A torinói csapat már a 16. percben megszerezte a vezetést, Álvaro Morata büntetőből volt eredményes. Negyedórával később Gianluca Frabotta egy 16 méterről megeresztett életerős lövéssel duplázta meg a hazai előnyt.

A Juve a második félidőben is betalált még kétszer, abszolút fölényessé téve a győzelmet. Előbb a 78. percben Dejan Kulusevski passzolt a kapuba Federico Chiesa remek előkészítése után, majd a rendes játékidő végén maga Chiesa is gólt szerzett, miután kicselezte a kapust.

A Juventus tehát könnyedén jutott tovább az Olasz Kupában, és a Milant búcsúztató Interrel találkozik majd a legjobb négy között.

A másik szerdai találkozón az Atalanta 3-2-re legyőzte a Laziót, így szintén az elődöntőbe jutott. A bergamói csapat ellenfele a csütörtöki Napoli-Spezia mérkőzés győztese lesz.

Olasz Kupa, negyeddöntő:
Juventus - SPAL 4-0
Gólszerzők: Morata (16. -11-esből), Frabotta (36.), Kulusevski (78.), Chiesa (90.)

Atalanta - Lazio 3-2
Gólszerzők: Djimsiti (7.), Malinovsky (37.), Miranchuk (57.), ill. Muriqi (17.), Acerbi (34.)