Indonéziában fektethet be a Tesla

Tesla, Budapest, illusztráció
Vágólapra másolva!
Indonézia befektetési javaslatot kapott a Teslától, adta hírül a Reuters. A befektetéssel az amerikai elektromos járműgyártó, és az ország is közelebb kerül ambíciózus tervei megvalósításához.
Vágólapra másolva!

Indonézia a világ legnagyobb nikkel termelője, azé a nyersanyagé, ami elengedhetetlen az elektromos autók akkumulátorainak gyártásához. Az indonéz kormány nem titkolt célja volt az amerikai cég országba csábítása, így a vállalat befektetőként segíthető elő az ország nagyszabású akkumulátor-ipari terveinek elérését.

A Tesla logója Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ez egyébként egybevág a Tesla terveivel, mivel a cég tavaly nikkel forrásokat keresett, hiszen Elon Musk vállalatvezető úgy tervez, hogy hamarosan saját maguk gyártják majd a nagy teljesítményű akkumulátor cellákat. Ezek nemcsak az autók teljesítményét növelik, de a kobalthasználatot is visszafogják - az utóbbi, főként Kongóból származó nyersanyag jelenleg az akkumulátorok nélkülözhetetlen eleme.

Azonban az indonéz kormány egyértelműen együttműködésre, és nem csupán nyersanyag bányászatra szeretné megcsípni a céget.

Az ajánlatról még nem derültek ki részletek, a két fél jövő héten fog tárgyalni.