Háborús állapotok, szélsőbaloldali erőszak Liege-ben, egy rendőrmotorost meglincseltek - videó

belgium koronavírus összecsapás Liege
A magukat BLM-aktivistának nevező tüntetők szétvertek két gyorséttermet,és rendőrkapitányságokat támadtak meg Liegeben.
Vágólapra másolva!
Példátlan erőszak tombol Liège-ben, az egyik legnagyobb belga városban szombat délután óta. A tombolás nem túlzás: több száz, saját magukat BLM-aktivistának nevező bűnöző szó szerint szétvert két gyorséttermet, rendőrkapitányságokat támadtak meg, és a járókelőket is fenyegették. Természetesen a koronavírus-járvány eddigi legveszélyesebb, harmadik hullámában semmiféle tüntetést nem engedélyeztek Belgiumban. Tíz rendőr megsérült, eddig még nem tartóztattak le egy BLM-aktivistát sem.
Vágólapra másolva!

A legsúlyosabb támadás egy rendőrmotorost érte,

több BLM-aktivista elfogta, körbevette és agyba-főbe verte.

A lincselést túlélte, súlyosan megsérült, kórházba szállították.

Egyelőre nem olvasni arról, hogy sikerült volna egyetlenegy BLM-aktivistát letartóztatni. Legalábbis a Le Soir nem tud ilyenről.

A rendőrség szerint az aktivisták kifejezetten keresték a konfliktust a rendőrökkel.

A koronavírus harmadik hulláma ellenére hétvégén nyitva lehettek az üzletek, de most a rendőrség azt kérte tőlük, hogy biztonságuk érdekében zárjanak be.

A tombolás Liège történelmi városrészében, a belvárosban történt.

A magukat BLM-aktivistának nevező álarcosok szétvertek két gyorséttermet, és rendőrkapitányságokat támadtak meg Liège-ben. Forrás: FACEBOOK/LE SOIR

A La Meuse szerint

összesen kilenc rendőr megsérült.

Azt írják, hogy teljes a káosz Liège-ben.

A RTBF közszolgálati televízió szerint tíz rendőr sérült meg.

A RTL rádió szerint afrikai bevándorlók dúlták fel a belga várost. Az előzmény az lehetett, hogy egy migráns asszony a hét elején minden előzmény nélkül rendőrökre támadt egy buszmegállónál. Az erről készült videó sem mutatott mást: nem volt rendőri erőszak, mégis erről írtak a Facebookon szélsőbaloldali aktivisták. Jadrinka Lozina rendőrségi szóvivő azt mondta, hogy a rendőrök ráadásul éppen egy buszról véletlenül leeső, idős asszonynak segítettek, amikor az afrikai nő rájuk támadt.

Szemtanúk egyébként arról számoltak be, hogy a magukat BLM-aktivistáknak hívó bűnözők (forradalmi hevületükben) kiraboltak egy utcai gofriárust is. A pénzt ellopták, a gofrikat megették.