Vágólapra másolva!
A Győri Audi ETO idegenben 30-19-re legyőzte a Buducnost Podgoricát a női kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Újabb magyar csapatot készült kiejteni a kétszeres BL-győztes montenegrói ellenfél: Bojana Popovic együttese a nyocladdöntőben az FTC-Rail Cargo Hungáriát tudta nagy meglepetésre felülmúlni. A Győr elleni párharcnak még ennél is kevesebb eséllyel indult neki a 2010-es évek ETO utáni második legeredményesebb klubja.

Estelle Nze Minko és Veronica Kristiansen góljaival nagyon hamar magához ragadta a kezdeményezést a magyar csapat. Az első pár percben a kapusok mindkét oldalon kitettek magukért, elég csak az Amandine Leynaud által kivédett ziccerekre, vagy Barbara Arenhart Lukács Viktóriával szemben bemutatott bravúrjaira gondolni.

Később csak Leynaud tudta tartani ezt a szintet, aki a 16-11-es győri előnnyel véget érő első félidőben 45 %-os hatékonysággal tudott védeni. A Buducnost a BL-góllövőlista második helyén álló Jovanka Radicevic találataival egészen 12-10-ig jól tartotta a lépést, majd az utolsó pár percben jött az ETO két klublegendája, Eduarda Amorim és Görbicz Anita, akik öt gólra növelték a mieink vezetését.

A szünet után is kézben tartotta a mérkőzést a Győr, a hazaiak számára az egyaránt sérült Andrea Lekic és Majda Mehmedovic hiánya egyre inkább éreztette hatását. Távollétükben egy másik rutinos játékos, Allison Pineau próbálta meg a hátára venni a montenegróiakat, több-kevesebb sikerrel.

A hazaiak védekezésben nem tudtak mit kezdeni a parádézó Stine Oftedallal, valamint hiába kerültek számos alkalommal ziccerbe, Leynaud bravúrjaival teljesen elvette az ellenfél kedvét.

Hiába kért időt 23-14-nél Bojana Popovic, Görbicz Anita negyedik góljával kialakult a kétszámjegyű különbség a két együttes között. A második félidő közepén a Buducnost 13 percen át nem tudott gólt szerezni, a hazaiak rossz sorozatát Katarina Dzaferovic törte meg.

A hajrában Valeria Maszlova találatai már csak arra voltak elegendőek, hogy a hazaiak tartsák a tíz gól körüli hátrányukat.

A Győri Audi ETO 30-19-re legyőzte a Buducnost Podgoricát, amivel közel került a négyes döntőbe jutáshoz.

A legeredményesebb játékos Oftedal lett, kilenc góllal, Leynaud pedig 40 % körüli mutatóval zárt a mieink kapujában.

A szombat délután lejátszott CSM Bukarest-CSZKA Moszkva mérkőzésen hiába vezetett a román csapat már 24-15-re is, a vendégek az utolsó tíz percre összeszedték magukat, és végül csak 32-27-es vereséget szenvedtek. A visszavágó így ebben a párharcban még valamivel nyitottabb maradt, mint a Buducnost-Győrben.

Nő kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Buducnost Podgorica - Győri Audi ETO 19-30 (11-16)
CSM Bukarest - CSZKA Moszkva 32-27 (20-12)