Levágta magáról a nyomkövetőt és megszökött egy férfi

Vágólapra másolva!
Egy Csongrád-Csanád megyei férfi lopás miatt letartóztatták, majd bűnügyi felügyeletbe került. Levágta a lábáról a nyomkövetőt és megszökött.
Vágólapra másolva!

Egy férfi tavaly október elejétől december közepéig volt letartóztatva azért, mert a gyanú szerint lopott. Ekkor a bíróság megszüntette a letartóztatását és bűnügyi felügyelet alá került. Csak a mindennapi élet szokásos szükségletei, vagy gyógykezelés miatt mehetett el otthonról heti kétszer, két-két órára. Ezen kívül egy nyomkövető is került a lábára.

Április 6-án a férfi levágta magáról a nyomkövetőt és megszökött.

Az eszköz jelzésére a rendőrök kimentek a házához, ahol a nyomkövető szíját a ház mögötti füves területen találták meg. Kiderült, hogy korábban is, december 22-én is megszegte a szabályokat, de akkor az ügyészség nem tartotta indokoltnak a letartóztatását.

Végül április 9-én megint őrizetbe vették.

Kiderült, hogy a szabálysértés miatt kapott pénzbüntetés átváltoztatása miatt börtönbe kellene mennie, ezért szökött meg.

A bűnügyi felügyelet szabályainak megsértése miatt az ügyészség javasolta a férfi letartóztatását, amit a bíróság elrendelt. A végzés nem végleges, mert a férfi és a védője fellebbezett.