Rémisztő, kétméteres állat tartja rettegésben egy Tesco áruház vásárlóit

kígyó, tesco, Carolina
Vágólapra másolva!
Nem mindennapi hírek tartják lázban az embereket egy angliai városban. Devon megye egyik kisvárosában, Kinsgsbridbeben ugyanis még tavaly augusztusban egy közel kétméteres vörös gabonasikló megszökött gazdájától, azóta sem találják, és a jelek szerint a közeli Tesco áruházban rendezte be új otthonát.
Vágólapra másolva!

A sikló gazdája ezt az áruház parkolójában talált nyomokból állapította meg - írja a brit Metro nyomán a Promotions.hu.

Zoë Moore azt is elárulta a lapnak, hogy

a 24 éves siklója, akit Doritosnak hívnak, valószínűleg a lakásában uralkodó túlzott meleg miatt szökött meg, mivel így a terráriumban is túl meleg lehetett a számára, illetve a lakásban az egyik ablak be volt törve, ezt pedig az ingatlan tulajdonosa nem cserélte ki hosszú ideig.

A megszökött siklót gazdája gyakran engedte ki a terráriumból egy kis sétára a lakása falai között Forrás: DevonLive WS

Zoë már tudatta korábban is a vásárlókkal, hogy ne féljenek a külsőre fenevadnak és veszélyes állatnak tűnő siklótól, mivel ártalmatlan. A lány szerint valószínűleg az áruház falának egyik repedésében rejtőzhet Doritos.

A bejelentés kisebb riadalmat okozott a környéken, Zoë pedig arra kért mindenkit, hogy őt értesítsék, ha megtalálják a siklót.

Hasonló esetek máshol is előfordultak már: Ausztráliában például egy Aldi áruházban vásárolt saláta csomagolásából került elő egy kisebb méretű sikló, míg egy skóciai városkában jókora vágószerszámot találtak egy Tescóból származó sátorban. Magyarországon pedig 2017-ben egy jókora pók sétálgatott egy Aldiban.