20 évet is kaphat a repülőgépből kiugró férfi

American And United Airlines To Furlough Over 32,000 Employees GettyImageRank2 Color Image business finance and industry transportation Horizontal
LOS ANGELES, CALIFORNIA - OCTOBER 01: A United Airlines plane taxis past American Airlines planes on the tarmac at Los Angeles International Airport (LAX) on October 1, 2020 in Los Angeles, California. United Airlines and American Airlines are set to start furloughing 32,000 employees today after negotiations for a new coronavirus aid package failed in Washington. Mario Tama/Getty Images/AFP (Photo by MARIO TAMA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
20 év börtönbüntetést is kaphat az a mexikói férfi, aki pénteken kiugrott egy felszálláshoz készülődő repülőből a Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtéren. A férfi szervezetében metamfetamint találtak - írja az ABC News.
Vágólapra másolva!

Kiderült, hogy metamfetamin hatása alatt állt az a férfi, aki pénteken először megpróbált betörni egy felszálláshoz készülődő repülőgép pilótafülkéjébe, majd mikor ez nem sikerült, a vészkijáratot kinyitotta, majd kiugrott a leszállópályára.

A Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtér (LAX) Forrás: Getty Images via AFP/2020 Getty Images/Mario Tama

Az eset Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtéren történt az United Airlines 5365-ös járatán, ami Salt Lake Citybe tartott.

A mexikói férfi, Luis Antonio Victoria Dominguez eltörte a lábát az ugrásban. Megműtötték, és a héten valószínűleg már meg kell jelennie a bíróság előtt a repülőgép személyzetével együtt.

A 33 éves férfi akár 20 év börtönbüntetést is kaphat az akció miatt. Mint ahogy az hétfőn kiderült, metamfetamin hatása alatt állt az utazás előtti pár napban, és

mikor felszállt a repülőgépre, a drog már elkezdett kiürülni a szervezetéből, ez okozta a zavart viselkedését.

Nyugtalan volt, folyton körbenézett, és azt mondta a mellette ülőnek, hogy le kell jutnia a gépről.

A férfi azt állította, a többi utas kinevette és azt mondták, a gép más irányba tart, és ezért pánikolt be. Szólt az egyik utaskísérőnek, hogy le akar szállni, de a gép ekkor már a felszálláshoz készülődött. A férfi dulakodni kezdett az utaskísérővel, majd pedig a pilótfülke ajtaján dörömbölt, akik viszont nem engedték be.

A férfi ezután nyitotta ki a vészkijáratot, szerinte a pánikrohama miatt volt ereje hozzá. Közben a repülőgép is elindult, és a többi utas próbálta visszatartani a férfit, aki mégis kiugrott, elvétve a vészcsúszdát, és helyette a leszállópályára esett. A jobb lába eltört, és még így is megpróbált minél távolabb kúszni a géptől, mikor megállították a hatóságok.