Fordulat: mégis Exynos chippel jöhet a Samsung Galaxy S21 FE

Kiszivárgott reklámfotó a Galaxy S21 FE-ről
Vágólapra másolva!
Korlátozott darabszámban, Snapdragon 888-cal érkezett volna a slágermodell utódja, de változhattak a tervek.
Vágólapra másolva!

Az eddigi jelentések szerint a Samsung elhalasztotta a Galaxy S20 FE slágermobiljának várva-várt utódját, a Galaxy S21 FE-t, amely csak októberben érkezhet meg a globális chiphiány következtében. A készülék Qualcomm Snapdragon 888 chippel érkezett volna világszerte, limitált mennyiségben.

Dél-koreai források szerint a Samsung tervei időközben megváltoztak, a Mae-il Business jelentése szerint a Galaxy S21 FE Európában Exynos lapkával jelenik meg.

Kiszivárgott reklámfotó a Galaxy S21 FE-ről Forrás: android headlines

Állítólag a Samsungot is érinti a globális chipválság, ennek következménye lehet az, hogy idén nem lesz új Galaxy Note modell. A Galaxy S21 FE modellt azonban a jelentések szerint már nem akarták elkaszálni, ezért inkább chipet váltanak.

Az, hogy egyes piacokon más chipet használ ugyanahhoz a termékéhez a Samsung, nem újdonság – a rajongók számára azonban rossz hír a mostani, hiszen az Exynos-alapú modellek általában üzemidőben, teljesítményben és kamerában is rosszabbak, mint a Snapdragon chipes verziók, sokan kifejezetten emiatt pályáztak volna egy Snapdragon 888-as Galaxy S21 FE-re.