Drónok és térképészet egy helyen

III. Légi Térképészeti és Távérzékelési konferencia
Vágólapra másolva!
Idén is az Óbudai Egyetemen kerül megrendezésre hazánk legimpozánsabb drónos-repülőgépes rendezvénye, a precíziós repülések és a térképészet csúcstechnológiáját képviselő Légi Térképészeti és Távérzékelési konferencia
Vágólapra másolva!

Az idei rendezvény elsősorban a szakmával ismerkedő fiatal drónpilótáknak, térképészeknek és monitorozó felmérőknek, mezőgazdasági és egyéb képalkotással felméréseket végző szakembereknek kedvez.

A fiatalok megismerkedhetnek a terület ágazataival, a legmodernebb berendezésekkel, módszerekkel, esettanulmányokon keresztül betekintést nyerhetnek a legkülönlegesebb légi felmérési és precíziós gazdálkodási feladatokba és tájékozódhatnak a műveletek jogi hátterével kapcsolatban.

III. Légi Térképészeti és Távérzékelési konferencia Forrás: Óbudai Egyetem

Az Innovációs és Technológiai Minisztárium, a Digitális Jólét Program szakmai vezetőjének, a Magyar Mérnöki Kamara elnökének és az egyetem rektorának megnyitóját követő drónbemutató és a szakmai emlékérmek átadása után az esettanulmányok következnek, amit a legsikeresebb drónos és repülőgépes felmérő szervezetek előadói mutatnak be.

Ezt követi a hazai drónoktatást végző szervezetek bemutatkozása, majd kötetlen beszélgetésekkel zárul a nap. A második napon szakmatörténeti kiállítást és légifotó verseny pályaműveit tekinthetik meg a laikusok, míg a szakmai továbbképzés a hardverek (drónok, képalkotó berendezések és hely-, valamint helyzet meghatározó berendezések, intelligens vezérlők) és szoftverek szekción, az agrárszekción és a LiDAR bemutatón, majd az építőipart és közszolgáltatás professzionális alkalmazásait ismertető szekción keresztül valósul meg.

A konferencia honlapja: https://acrsa.org/conference/