Előválasztási komédia: Gyurcsány mindenkit maga alá gyűrt a baloldalon

DOBREV Klára; GYURCSÁNY Ferenc ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ HÉTKÖZNAPI Közéleti személyiség foglalkozása mikrofon MŰSZAKI ESZKÖZ politikus politikus házastársa szavaz szavazás SZEMÉLY TÁRGY
Budapest, 2019. október 13. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és felesége, Dobrev Klára, a DK európai parlamenti (EP) képviselője, az EP alelnöke nyilatkozik a sajtó munkatársainak, miután leadták szavazatukat az önkormányzati választáson a II. kerületi Áldás Utcai Általános Iskolában kialakított 5-ös számú szavazókörben 2019. október 13-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc nyerte a baloldali előválasztási színjáték első fordulóját Deák Dániel politológus szerint. Az elemző az eddig kiszivárgott adatok alapján arról beszélt: egyértelmű, hogy a DK elnöke mindenkit maga alá gyűrt a baloldalon, így szinte teljesen mindegy, hogy melyik miniszterelnök-jelölt végez végül az élen, a győztes valójában Gyurcsány Ferenc – közölte az M1 Híradója.
Vágólapra másolva!

„Lassabban halad a vártnál a számlálás" – így kezdte bejegyzését az Előválasztás 2021 közösségi oldala. Hivatalos adatokat ugyan nem tudni, de különböző hírportálokon kiszivárgott információk megjelentek a miniszterelnök-jelölti versenyről.

Ezek szerint Gyurcsányné áll az első helyen, a második Karácsony Gergely, őket követi Márki-Zay Péter, majd Jakab Péter és Fekete-Győr András. Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint:

ez a sorrend és az előválasztási színjáték maga is egyértelműen azt mutatja, hogy Gyurcsány Ferenc nyert.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és felesége Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt


– fogalmazott Deák Dániel.

Az elemző szerint az előválasztással Gyurcsány Ferencnek az a célja is sikerült, hogy leszámolt ellenfeleivel: Jakab Péterrel és Fekete-Győr Andrással, akik beállhatnak a sorba és végrehajthatják a DK utasításait a jövőben.