Hamarosan bejelenthetik az angol klub tulajdonosváltását, sztárigazolások jöhetnek

Horizontal
(FILES) In this file photo taken on June 21, 2020 A general view of the stadium during the English Premier League football match between Newcastle United and Sheffield United at St James' Park in Newcastle-upon-Tyne, north east England on June 21, 2020. - A Saudi-backed takeover Newcastle is set to get the green light from the Premier League despite warnings from Amnesty International that the deal represents "sportswashing" of the Gulf state's human rights record. An investment group fronted by the Saudi Public Investment Fund (PIF), PCP Capital Partners and billionaire brothers David and Simon Reuben, struck a deal worth a reported Ł300 million ($391 million) to buy the club from unpopular owner Mike Ashley in April 2020. (Photo by OWEN HUMPHREYS / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A tervek szerint hamarosan bejelenthetik a Premier League-ben szereplő Newcastle United tulajdonosváltását.

Az üzletre már tavaly sor kerülhetett volna, de akkor még nem sikerült mindenben megegyezni, de most úgy tűnik, a liga is rábólint arra, hogy a szaúdi konzorcium átvegye a patinás klubot.

A Newcastle eladása lassan igazi szappanoperává válik, másfél éve dolgoznak rajta azt illetékesek. A klubot 14 éve az a Mike Ashley birtokolja, akit ki nem állhatnak a szurkolók, főleg a csapat rossz szereplése és üzletpolitikája miatt.

Új időszak kezdődhet Newcastle-ben Forrás: AFP/Owen Humphreys

Az eladás egyik problémás pontja az volt, hogy a szaúdi állam nem engedte, hogy a katari beIN Sports közvetíthesse az angol bajnokság meccseit, mert diplomáciai konfliktus van a két állam között, de úgy tűnik, ezt a pontot is sikerült rendezni és a katariak is áldásukat adják így az üzletre.

A hírek 300 millió fontos üzletről szólnak és a konzorcium 80 százalékos részesedést szerezne a klubban. Mindenki arra számít, hogy akár már télen komoly költekezésbe kezdenek, hiszen a legfontosabb, hogy a Newcastle maradjon a PL-ben.

"Add el és szállj ki" Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

Ashley 2007-ben vette meg a klubot, amely két évvel később kiesett a másodosztályba, de onnan rögtön vissza is jutott. 2012-ben az ötödik helyen végzett, de 2016-ban ismét kiesett, majd újra azonnal visszajutott, Rafa Benitez a tízedik helyig vitte a Szarkákat, de pénzt nem kapott az erősítésre.

A mostani bajnokságban a Steve Bruce vezette Newcastle az utolsó előtti helyen áll, mindössze három ponttal.