Egy texasi nő ellopta rokona 1 millió dollárt érő nyertes lottószelvényét

Mega Millions Jackpot Becomes Largest Prize In U.S. History at $1.6 Billion GettyImageRank3 money lotto milions billions cash dollars new york Horizontal
NEW YORK, NY - OCTOBER 23: Mega Millions lottery tickets sit inside a convenience store in Lower Manhattan, October 23, 2018 in New York City. The $1.6 billion Mega Millions prize to be drawn Tuesday night is set to be the largest lottery prize in U.S. history. Drew Angerer/Getty Images/AFP (Photo by Drew Angerer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Furcsa lopás történt az Egyesült Államokban, ahol egy nő ellopta unokatestvére nyertes lottószelványát. A nőt a rendőrség elfogta.
Vágólapra másolva!

A New York Post azt írja, hogy az áldozat vett egy 5 dolláros szelvényt tavaly októberben, amellyel megnyerte az 1 millió dolláros (313 millió forintos) fődíjat.

Azért, hogy névtelen maradjon, megkérte az unokatestvérét, Iris Amador Arguetát, hogy 50 ezer dollárért (15,5 millió forintot) cserébe vegye fel a nyereményt.

Iris Texasból New Yokrba ment, ahol átvette a nyertes szelvényt.

New York államban árult lottószelvények - Illusztráció Forrás: Getty Images via AFP/2018 Getty Images/Drew Angerer

A nő ezután a nyertesnek pusztán 13 436 dollárt (420 ezer forintot) adott át, mondván, hogy a nyeremény többi részét az állam elvette adó jogcímén. Ez természetesen nem volt igaz, hiszen a lottótársaság kiadott egy közleményt,

hogy a bruttó 1 millió dolláros nyeremény után nettó 537 440 ezer dollárt (168 millió forintot) vett fel a nyertes.

Ezt követően a károsult feljelentést tett, és a nyeremény több mint felét meg is találták a nő bankszámláján. Végül 300 ezer dollárt (94 millió forintot) sikerült visszautalni a károsult nyertesnek.

Irisra emiatt összesen 15 év börtön várhat.