Vágólapra másolva!
Idén szeptemberben Londonban Olekszandr Uszik megfosztotta Anthony Joshuát a WBO, WBA, IBF, IBO nehézsúlyú világbajnoki címeitől. Jelenleg egyre biztosabbnak tűnik, hogy a két sztárbokszoló a jövő év első felében újra összecsap egymással.

Az ukrán Uszik promótere egy friss nyilatkozatában beszélt arról, hogy egyelőre nem gondolkodnak abban, hogy tető alá hozzanak egy címegyesítő ütközetet a WBC címvédő Tyson Furyval - aki októberben az amerikai Deontay Wildert brutálisan kütötte - és pillanatnyilag nem is zavarja őket, hogy nincsen napirenden ez a mérkőzés.

Azt tervezzük, hogy a következő hetekben találkozunk Joshua promóterével, Eddie Hearnnel, hogy elkezdjünk tárgyalni a mérkőzésről. Három lehetőséget vizsgálunk, mint lehetséges helyszínt: az Egyesült Királyságot, Ukrajnát és a Közel-Keletet" - mondta az ukrán ökölvívó promótere.

Immár Uszik a világbajnoki címvédő Forrás: AFP/Adrian Dennis

Ami Furyt illeti, számára lejárt a WBC szervezet által megszabott 30 napos határidő, ami arra vonatkozott, hogy tárgyaljon, illetve megegyezzen Uszikkal az említett azonnali címegyesítésről.

Ennek következtében a szövetség valószínűleg kötelezni fogja arra, hogy kiálljon az interim, azaz ideiglenes bajnok Dillian Whyte-al, ellenkező esetben megfoszthatják címétől.

Forrás