Hatalmas gamermonitorokat hoz jövőre a Samsung

21:9-es Samsung monitor.
Vágólapra másolva!
A jelentések szerint játékosokra szabott, 34 hüvelykes QD-OLED-monitorokkal jelentkezik jövőre a Samsung.
Vágólapra másolva!

A dél-koreai Edaily jelentése szerint a Samsung jövőre nem csak QD-OLED-es tévékkel, hanem gamerekre szabott QD-OLED-monitorokkal is jelentkezik majd. Ezt végül a Samsung Display ügyvezetője is megerősítette. Állítása szerint 65 és 55 hüvelykes tévék és 34 hüvelykes monitorok érkeznek majd ilyen technológiával. Megvárják majd a piac reakcióját, és döntenek a gyártás fokozásáról.

21:9-es Samsung monitor. Forrás: samsung

A 34 hüvelykes monitorok vélhetően ultraszéles, 21:9-es képaránnyal rendelkeznek majd, ilyen méretben általában ezt választják a gyártók. Természetesen árban ez további emeléseket jelenthet, a QD-OLED-panelek gyártása eleve nem a legkönnyebb még.

Állítólag a Samsung hajlított panelekben gondolkozik, a monitorok esetében a pixelstruktúra pedig nagyobb képsűrűséget és élesebb szöveget eredményezhet, nagyobb színtartomány mellett. Gyorsabb válaszidőt is ígérnek, feltehetően a képfrissítés értéke is emelkedik majd. Az első demókra a januári CES-en lehet számítani: a Samsung QD-OLED-ek az LG WRGB OLED technológiája ellen szállnak ringbe.