Vajon miért nem örülnek a nők, hogy Márki-Zay Péter sértegeti és butának tartja őket?

Vágólapra másolva!
Márki-Zay Péter támogatottsága a nők körében a legalacsonyabb, míg a legmagasabb a balliberális, magukra függetlenobjektiv újságíróként hivatkozó ellenzéki aktivisták között van.A kettő között természetesen van összefüggés; erről fogunk most beszélni - így kezdi írását Apáti Bence.
Vágólapra másolva!

Az, hogy a hölgyek kedvelik a legkevésbé a szigorúan csak elvben Hódmezővásárhelyt irányító polgármestert, nem igazán nagy meglépés, azért hogy ez az eredmény jöjjön ki, a jelölt tulajdonképpen minden elképzelhetőt és elképzelhetetlent elkövetett.

Emlékezetes, hogy egyszer azt találta mondani; Dobrev Klára annak ellenére tehetséges, hogy nő.
Mármint, hogy nő. Tényleg ezt mondta.

A ballib kollégáknak mondom, hogy a fenti idézetet meg lehet ugyan próbálni megmagyarázni, de felesleges, mert a mondat azt jelenti, hogy Márki-Zay úr szerint egy nő kevesebbet ér, kisebb dolgokat képes elérni, mint férfi társai, azaz, mert a nő tehetségtelenebb.

A baloldali jelölt legnagyobb támogatói egyébként - minő meglepetés - a nőgyűlölés jeleit mutató mondatot eleve vesztett csatának gondolták, úgyhogy kidumálás helyett inkább az elhallgatás módszeréhez folyamodtak.

Ami ügyes trükk, működött is sokáig, mondjuk addig, amíg a Fidesz helyre nem állította a sajtószabadságot. Kissé unom már magam, de azért újra elmondom, hogy hazánkban nagyjából 2012-ig 90 százalékos baloldali túlsúly uralkodott.

Manapság viszont ez a taktika nem válik be, megy is emiatt odaát a gigahiszti nulla-huszonnégyben.
Azonban a módszerükbe viszont valószínűleg végérvényesen beleszerettek, úgyhogy annak ellenére alkalmazzák, hogy nem túl hatékony, de gondolom, abban bíznak, hogy legalább a sajátjaik esetében, akik ugye kizárólag őket hajlandóak olvasni, működni fog.

De menjünk tovább!

Márki-Zay Péternek volt még egy díjnyertes megnyilvánulása. Mármint nőgyűlölet kategóriában.
Egy másik alkalommal egy neki küldött levél kapcsán mondott olyan csodákat, amelyek miatt még 200 évvel ezelőtt is felhúzott szemöldökökkel, és ökölbe szorított kezekkel találkozott volna. Bizonyos úri társaságokból pedig páros lábbal rúgták volna ki.

Klasszikusokat csak pontosan és szépen, ahogy a csillag megy az égen, stb., mutatom:

"Például a keresztrejtvényfejtős megoldás, és tessék elképzelni, hogy küldtek nekem, ez a vidéki Fidesz-szavazó küldött nekem egy teljesen megfejtett keresztrejtvény újságot. Tehát fantasztikus, ez a szegény asszony, lehet, hogy egyébként asszony, nem tudom, a helyesírása alapján gondolom csak."

A helyesírása alapján asszony lehetett. Azt a fűzfán fütyülő rézangyalát.
Igen, ahogy Bayer Zsolt barátunk minapi videójában kiválóan rámutatott, ilyenkor ugye a szokásos forgatókönyv szokott megvalósulni:
A megélhetési Fideszgyűlölő feministák először kimennek egy forgalmas köztérre, ott látványosan elájulnak, majd miután fellocsolták őket, azonnal elkezdik torkuk szakadtából visítani a már unásig ismert dolgokat;

A jobboldali kormány tagjai kizárólag a büdös oroszlánszagot árasztó férfi öltözőkben érzik otthon és jól magukat, lenézik a nőket, csak szülőgépeknek tekintik őket, - apropó, hány gyereke is van Márki-Zaynak? - különben is, a múltkor Orbán Viktor kezeit csókolómmal köszönt egy hölgynek, amivel végtelenül megalázta, Karikó Katalint asszonyságnak titulálta, a Fideszben különben is kizárólag szexisták meg az elnyomó és maszkulin patriarchális világban hívő bunkók politizálnak, stb., stb.
Most viszont köreikben néma csend és hullaszag uralkodik, ami részint megmutatja a színtiszta igazságot a tekintetben, hogy a ballib oldal házi feministái pont leszarják a nőket és a női jogokat, a harci dobokat kizárólag politikai okokból szokták elővenni a fiókból, akkor, ha mondjuk a Fidesz-ellenes utcai performanszokhoz lehet velük diktálni az ütemet, részint viszont borzasztóan elkeserítő...
Dolgozatom elején említettem, hogy Márki-Zay támogatottsága a balliberális újságírók körében döbbenetesen magas; 100 százalékos.

Ami szintén megmagyaráz néhány első pillantásra megmagyarázhatatlannak tűnő dolgot.
Például, hogy miért nem adnak hírt a fenti nőgyűlölő, szexista megnyilvánulásokról.
Nem akarom túlbeszélni az ügyet, de a nyájas olvasó tényleg csak egy gondolat erejéig képzelje, hogy milyen fülrepesztő sivalkodás kezdődne, ha mondjuk egy vezető kormánypárti politikus mondott volna hasonlókat.

Mi történne abban az esetben, ha egy jobboldali miniszter beszélne arról, hogy azért rossz a helyesírása valakinek mert asszony.
Vagy, ha ugyanő azt mondaná, hogy annak ellenére tehetséges, hogy nő?
Ugye, hogy a Telextől a 24.hu-ig, a HVG-től a 444-ig olyan éktelen, napokon, sőt heteken át tartó hisztiben törne ki az összes ellenzéki újság, hogy szinte nem is lenne más hír az oldalaikon?
Persze, hogy igen.

És akkor még nem is beszéltünk Szabó Tímeáról, aki egészen biztosan már a haját tépné, Cseh Katka behívná a NATO csapatokat, Vadai Ágnes pedig monoklit rajzolna a szeme köré, miközben zokogva-kiabálva egy félig megfejtett keresztrejtvényt lobogtatna a parlamentben.

De se cikkek, se hajtépések, se monoklik.

Csak néma csend, hiszen ha a baloldal jelöltje, a "kapitány" beszél megalázó stílusban a nőkről, azzal semmi baj nincs.