Vágólapra másolva!
Brit profi ökölvívók rangadóját nyerte meg TKO-val Kell Brook, majd arra emlékezett, hogy a múltban kétszer késelték meg.

Profi ökölvívógálát rendeztek Manchesterben, melyen nézőként ott volt több ismert futballista, például Edinson Cavani, Jack Grealish és Phil Foden is, utóbbinak az édesanyját egy balhéban többször brutálisan meg is ütötték.

A ringben két 35 éves, igen régi brit bunyós rivális, Kell Brook és Amir Khan mérkőzött meg egymással. A hatodik menetben Brook kőkemény ütéseitől Khan megroggyant, minek következtében a vezetőbíró jobbnak látta őt leléptetni. Brook TKO-val nyert, majd sajnálkozva vette tudomásul, hogy legyőzött riválisa,

Khan bejelentette, feltehetően abbahagyja a bokszot, bár erről még szót vált a családtagjaival. A győztes Brookról amúgy kevesen tudják, hogy kétszer tért vissza a halálból

- írja a Bors.

Kell Brook megjárta a poklot is Forrás: AFP/Adrian Dennis

Előbb 2007-ben Sheffieldben, a házában késelték meg, majd rá hét évre, 2014-ben Tenerifén machetével vagdosta össze egy férfi.

A spanyolországi üdülőhelyen Brook második gyermekükkel várandós feleségével, Lindsey-vel üdült. A bunyós egy éjszakai bárban szóváltásba keveredett, vitapartnere nem sokkal később bozótvágó késsel a karján és a bal lábán súlyos sérüléseket okozott. Az IBF egykori világbajnoka rengeteg vért vesztett, szerencsére a kórházban a sebeit 32 acélkapoccsal rögzítették.

Volt még egy kellemetlen, boksszal kapcsolatos emléke. Az orosz Gennagyij Golovkin kiütötte, azt megelőzően alaposan „átrendezte" az arcát, úgyhogy a sebészeknek hosszú időbe telt, amíg rendbe hozták – többek között platinabeültetést is elvégeztek.

Az említett nehézségei ellenére Brook visszanyerte régi jó formáját.