Mindjárt itt van a Redmi Note 12 széria

Redmi Note 11 Pro 5G
Vágólapra másolva!
Bár a Redmi Note 11 modellek globális kiadásai alig egy hónaposak, mindjárt itt vannak az utódok.
Vágólapra másolva!

Nem titok, hogy a Xiaomi igen gyorsan pörgeti a Redmi okostelefonok frissítéseit, ennek példája most megint kellemetlen helyzetbe hozza az európai vevőket. A Redmi Note 11 szériát ugyanis még októberben mutatta be a kínai piac számára a Xiaomi, majd a mostanában szokásos három hónap késéssel jutott el a széria a globális piacra (ez egy ideje bevett stratégia minden kínai mobilgyártónál).

Redmi Note 11 Pro 5G Forrás: Xiaomi

Bár a csúszás miatt a készülékek frissnek hatnak, a vásárlók hamarosan úgy érezhetik, elavult a mobiljuk. A Xiaomi a jelentések szerint ugyanis rövidesen bemutatja a Redmi Note 12 modelleket. Az eredeti forrás második negyedévet említ, más értesülések szerint április végén jöhetnek az újabb készülékek.

Értelemszerűen megint Kínában debütál majd elsőként az új széria, az európai piacra csak később jön, feltehetően megint úgy 3 hónappal. Ezen felül mostanában a hardver sem mindig egyforma az egyes régiókba szánt modellekben, ráadásul a Xiaomi, Redmi és Poco márkák között gyakran címkéz át mobilokat a gyártó.