Brit férfiak bántalmazzák az általuk befogadott ukrán menekült nőket

Ukrán, ukrajnai, menekült, Franciaország, menekültek
Ukrainians wait for registration by French immigration administration at a refugee welcome center in Paris on March 17, 2022 as the number of refugees fleeing Ukraine since Russia's invasion has grown by more than 100,000 over the past 24 hours, the United Nations says, calling the outflow of more than three million people a "heartbreaking crisis". (Photo by ALAIN JOCARD / AFP)
Vágólapra másolva!
A BBC News értesülései szerint a potenciálisan bántalmazó brit férfiak egy rendszert hoztak létre ukrán menekültek befogadására és kizsákmányolására, magyarán arra, hogy kapcsolatba lépjenek kiszolgáltatott nőkkel - írja a Mandiner. Hozzáteszik: a férfiak, akiknek egy része erőszakos múltra tekint vissza, kifejezetten a befogadók és a menekültek összekapcsolására létrehozott Facebook-csoportokon üzengetnek a nőknek.
Vágólapra másolva!

A BBC News értesülései szerint brit férfiak bántalmazzák az általuk befogadott ukrán menekült nőket.

Sok menekült hajléktalanná is vált, miután „rosszra fordult" a kapcsolat a befogadókkal

- írják. A Mandiner arról is beszámol, hogy az Egyesült Királyság kormányának egyik tisztviselője azonban azt mondta, hogy biztonsági hálók vannak érvényben.

Ezek közé tartozott „a belügyminisztérium biztonsági és háttérellenőrzése minden befogadónál a vízum kiadása előtt", valamint legalább egy látogatás a befogadó ingatlanában.

Egy jótékonysági szervezet vezetője veszélyesnek minősítette az Otthonok Ukrajnának Programot, és azt mondta, „megdöbbentette a védőellenőrzések hiánya".