Most megoldódhatnak a Balaton több évezredes rejtélyei

tihany, retró, Balaton
Vágólapra másolva!
Milliárdokat érő aranytartalék, kincseket rejtő elsüllyedt városok, tankok, bombák és fegyverek, horrorisztikus történeteket sejtető gyilkosságok – mindez a magyar tenger mélyén, nyugodt hullámsírba temetve. Ezeket a témákat dolgozza fel A Balaton legnagyobb rejtélyei című kiadvány, amely szórakoztató, történetmesélő stílusban íródott, így téve könnyen befogadhatóvá a rengeteg információt.
Vágólapra másolva!

Kedvenc tavunk sok-sok érdekes titkot, értékes fémet, különleges történetet és legendát őriz, nincs olyan gyerek vagy felnőtt, aki ne lenne izgatott ennyi ismeretlen rejtély hallatán.

A Balaton rajongójaként Glázer Tamás, a Tó-Retró Blog szerzője arra vállalkozott, hogy csokorba gyűjti az általa az elmúlt négy évben felkutatott balatoni rejtélyeket és történeteket.

A hosszas kutatómunkának ez a könyv lett az eredménye, amelyből megtudhatjuk, hogy miért nem hozzák felszínre a Balatonban rejtőző aranyat, milyen városok bújnak meg a tó felszíne alatt, és hova tűnt az egykoron oly legendás tihanyi visszhang.

A könyvből többek között megtudhatjuk, hogy miért nem hozzák felszínre a Balatonban rejtőző aranyat, és hova tűnt az egykoron oly legendás tihanyi visszhang Forrás: Tó-Retró Blog

Megismerhetjük az elmúlt hetven évben született grandiózus terveket, amelyek tó alá fúrt alagutakról, műszigetekről és alpesi sípályákról regélnek. Bekukkantunk néhány poros régi aktába, amelyek a tó körül történt gyilkosságokat és legnagyobb természeti csapásokat veszik sorra.

Könnyed olvasnivalót kínál ez a kiadvány fiatalnak és idősnek egyaránt, aki szeretné megfejteni a Balaton titkát.