Brutális részletek derültek ki a tokodi férjgyilkosságról

rendőrszalag, rendőrség
Vágólapra másolva!
Nem jogerősen nyolc év börtönbüntetésre ítélete az első fokon eljáró Tatabányai Törvényszék azt a középkorú asszonyt, aki két éve egy késsel halálra szúrta a férjét részegen. A bíróság közleményéből az is kiderül, pontosan mi történt a tragikus pillanat után, mit tettek a házaspár gyerekei, mit csinált az asszony és hol fogták el a rendőrök. 
Vágólapra másolva!

2020. április 19-én délután öt óra körül veszekedni kezdett egy tokodi házaspár az otthonában. A férj és a feleség is részeg volt.

Az asszony hirtelen felkapott egy 8,5 centi pengehosszúságú kést és szíven szúrta vele a párját.

Az ítéletben olvasható tényállás szerint a férfi még elindult a szoba felé, de néhány lépés után a földre rogyott. Az asszony letérdelt mellé és felhívta a lányát, akinek elmondta, mit tett. A lánya értesítette a testvérét, akit egy ismerőse a tokodi tragédia helyszínére vitt. A fiú az ismerősét kérte meg, hogy hívjon mentőt, majd ijedtségében és indulatában kiabálni kezdett az anyjával, akit meg is pofozott. Ekkor érkezett meg az asszony másik gyereke, aki szintén kiabálni kezdett vele és megpróbálta rajta számonkérni a tettét. Ekkor a férjgyilkos kiszaladt a házból.

Az udvaron eldobta a kést és elbújt a telek hátsó részén lévő fák közé.

A mentősök 17 óra 11 perckor érkeztek meg. Ellátták az áldozatot, de a szakszerű orvosi ellátás ellenére a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A rendőrök a kert végén lévő fáknál bukkantak rá a támadóra, akit megbilincseltek és bevittek a kapitányságra. Az 54 éves asszony ellen a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, aztán az ügyészek megvádolták a férje meggyilkolásával. Ügye a Tatabányai Törvényszék elé került. Hamar kiderült, hogy nem először áll bíró elé szurkálás miatt.

Forrás: Origo

Az Esztergomi Járásbíróságon 2007. április 25-én hoztak ellene jogerős ítéletet súlyos testi sértés kísérlete miatt. Akkor 6 hónap börtönbüntetést kapott 2 év próbaidőre felfüggesztve,

mert részegen szintén részeg fiának a mellkasát és a vállát is megszúrta egy 9,5 cm-es pengehosszúságú késsel.

A Tatabányai Törvényszék május 25-i ülésén bűnösnek mondta ki az asszonyt, amiért 8 év börtönbüntetésre ítélte és 8 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától is. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést, a védelem pedig felmentéséért, illetve enyhítésért, így ez még nem jogerős.