A benzinért sem tudtak fizetni a hódterror áldozatai

Beaver,Eating,In,The,River forest,fur,natural,nature,fauna,brown,cute,summer,outdoor,outdoors,mammal,grass,animal,beaver,wild,wildlife, hód, gát
A hódgátak elbontása nem a legcélravezetőbb megoldás
Vágólapra másolva!
Egy szempillantás alatt évtizedeket repültek vissza az időben a kanadaiak.
Vágólapra másolva!

A tavaly áprilisi incidenst követően újból rágcsáló erdőlakú szabadított káoszt és terrort a kanadai polgárokra, a CTV News beszámolója szerint június 7-én egy hód közbenjárásnak köszönhetően nyolc órán keresztül nem volt vezetékes internet és mobilszolgáltatás Brit Columbia tartományban.

Nem egészséges, hogy egyetlen hód által kidöntött fa ezreket képes elvágni a nagyvilágtól Forrás: Shutterstock/ZIDO.Pictures

Az illetékesek szerint a rágcsáló nem közvetlenül okozott kárt az infrastruktúrában, a tevékenysége miatt kidőlt nyárfa szakított le két légkábelt, az egyik a BC Hydro áramszolgáltató villamosvezetéke volt, a másik pedig Telus távközlési cég optikai internetkábele. Az incidens miatti áramkimaradás csupán 21 háztartást érintett, azonban a vezetékes net és a mobilszolgáltatás üzemzavara tizenöt település több ezer lakóját vágta el a világtól, ráadásul kisebb erdőtüzet is okozott.

További problémát jelentett, hogy internet hiányában leállt a bankkártyás fizetés, így a legkülönfélébb üzletek mellett még a benzinkutakon is csak készpénzes fizetésre volt mód, miközben a kanadaik jókora tábora már nem tart magánál klasszikus fizetőeszközöket.

A CityWest távközlési cég szerint a belátható jövőben megoldódik majd a régió hódoknak való extrém távközlési kitettsége, jelenleg épp lefektetés alatt áll egy óceánfenéki második optikai kábel, így efféle incidensek esetén lesz redundancia, nem fog ezreket elvágni a világtól egy kidőlt fa.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!