Hódtámadás érte a netszolgáltató hálózatát

Hód fogak védett állat emlős
Ezekkel a fogakkal akár 20-30 éves fák törzsét is el lehet rágcsálni
Vágólapra másolva!
Egyedülállóan kanadai helyzet miatt nem volt net másfél napig egy kisvárosban.
Vágólapra másolva!

Jobb nem alábecsülni az álmos kisvárosok horrorpotenciálját. A Telus netszolgáltató közleménye szerint krízishelyzet alakult ki a körülbelül kétezer fős, kanadai Brit Columbiában lévő Tumbler Ridge városkában, szombat hajnali négykor teljesen megszűnt az internetszolgáltatás.

A kép csak illusztráció Forrás: Sylvain Haye / Wikipedia

A cég szakemberei a helyszíni vizsgálatok során gyorsan felfedezték, hogy a probléma gyökerét egy rendkívül jellegzetes, a cég szóvivőjének állítása szerint egyedülállóan kanadai problémának minősülő hódtámadás jelentette. A városkába futó, körülbelül egy méterrel a földfelszín alá temetett optikai kábelt számos ponton súlyosan megrongálták a várat építő hódok, a vezetéket védő csatorna nem bizonyult ellenállónak a rágcsálókkal szemben.

A Telus jelentős erőket mozgósítva végül vasárnap délután fél négyre képes volt helyreállítani a szolgáltatást, a fagyos talaj jelentősen hátráltatta a munkát. A szolgáltató nem adott tájékoztatást arról, hogy a belátható jövőben történik-e majd valamiféle megelőző lépés a kábelrágcsálás kiküszöbölése érdekében, enélkül Tumbler Ridge lakói feltehetően kénytelenek lesznek a hódterror árnyékában élni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!