Ököllel ütött ki egy férfit egy dühös apa Hajdúhadházon

ököl illusztráció
ököl illusztráció
Vágólapra másolva!
Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség az ellen a férfi ellen, aki úgy vett elégtételt egy gyermekét buszon fenyegető férfin, hogy ököllel kiütötte. 
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint 2021. július 16-án, 19 órakor egy kislány a barátnőjével együtt utazott egy távolsági buszon. Beszélgettek, hangosan nevetgéltek. Az egyik testvérével utazó utas azt hitte, rajtuk gúnyolódnak,

ezért szidni kezdte őket és azzal fenyegetőzött, hogy meg fogja verni a gyerekeket.

A kislány ettől annyira megijedt, hogy felhívta az édesanyját és a buszsofőrtől is segítséget kért. A buszt vezető férfi felszólította az utast és a testvérét, hogy "tisztességesen viselkedjenek". A testvérek viszont nem hagyták abba. Folytatták a gyerekek fenyegetését és szidását, ezért a kislány onnantól kezdve folyamatosan tartotta a kapcsolatot az édesanyjával, aki mindenről beszámolt az élettársának.

A férfi autóba ült és az egyik téglási autóbuszmegállóhoz hajtott.

Amikor a lányok megérkeztek, közölték az apával, hogy a két testvér az előző buszmegállóban már leszállt. A dühös apa nem hagyta annyiban a dolgot. Átment Hajdúhadházra, ahol a buszmegálló közelében megtalálta a fenyegetőzőt és a testvérét. Számon kérte őket a buszon történetek miatt. A gyerek apja és az utas összeveszett, kölcsönösen szidták egymást.

illusztráció Forrás: pixabay.com

A dühös apa hirtelen ököllel úgy arcon ütötte a férfit, hogy az hanyatt esett és beütötte a fejét a térkőbe.

A kiütött fenyegetőző 8 napon túl gyógyuló életveszélyes, agyzúzódásos sérülést szenvedett. Az ügyben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság indított nyomozást. A bűncselekmény elkövetését beismerő férfi ellen a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. Az ügyészek indítványozták, hogy ne zárják börtönbe, de kapjon felfüggesztett börtönbüntetést.