Reneszánszukat élhetik az árbajnok kínai mobilok

oneplus 5 okostelefon android
OnePlus 5
Vágólapra másolva!
Jövőre újból különösen erős készülékek érkezhetnek 150 dollár környékén.
Vágólapra másolva!

Jó ideje erősen lecsengett az ár-érték bajnok kínai mobilok kora, az ezekkel nemzetközileg is nagy hírnévre szert tett gyártók az évek során csendben átnyergeltek a középkategóriás és felső kategóriás készülékekre, hiszen ott képesek említésre méltó haszonnal értékesíteni a készülékeiket, függetlenül a továbbra is agresszív árazásuktól.

Többek közt a OnePlus is a rendkívüli ár-érték arányú mobiljaival vált globálisan ismert márkává Forrás: OnePlus

A kínai ITHome értesülései szerint a globális pénzügyi nehézségek miatt a helyi gyártók most újból visszatérhetnek a korábban bevált receptjükhöz, a 2023-as évben erősen rá kívánnak fókuszálni az 1000 jüan, avagy 150 dollár körüli készülékekre. Ezeken hiába kevesebb a haszon, a masszívan nagyobb eladott mennyiség miatt mégis megérheti újból érdemi erőforrásokat fordítani a fejlesztésükre, komoly piaci verseny várható köztük a vásárlók kegyeinek elnyeréséért.

A források szerint az érintett cégek a lehető legjobb hardverek mellékelése mellett többek közt olyan extrákkal kívánják majd vonzóbbá tenni az olcsó készülékeiket, mint az alumínium készülékház, vagy a kijelző alatti ujjlenyomat-olvasó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!