Lassan webshoppá válik a YouTube

tinder okostelefon társkereső sms mobiltelefon mobil
Vágólapra másolva!
A nézőik orrai alá dörgölhetik majd az ajándéktárgyaikat a tartalomkészítők.
Vágólapra másolva!

A nagyobb követőtáborral rendelkező youtuberek egyik gyakori bevételi forrását az ajándéktárgyak jelentik, a leggyakrabban saját logókkal ellátott pólókhoz, pulóverekhez, sapkákhoz, bögrékhez hasonló tárgyakat szoktak árulni a törzsközönségük számára.

Közvetlenül a közönségük figyelmébe ajánlhatják majd a Shopify-boltjukban árult termékeket a youtuberek Forrás: Pexels / Pixabay

A tárgyak eladásának megkönnyítése érdekében a YouTube formális partnerségre lépett a tartalomkészítők által gyakran használt Shopify webshop-szolgáltatással, így a tartalomkészítők a jövőben képesek lesznek a csatornájuk több pontján is a közönségük szemei elé tenni az árult holmijaikat, ezek feltűnhetnek majd a videóik alatt, a videóik után, vagy épp az élő közvetítések során.

A puszta kényelem és a termékek láthatóságának masszív növelése mellett az integráció további előnye, hogy a nézők mindig ténylegesen elérhető ajándéktárgyakat láthatnak majd a reklámhelyeken, a kijelzésük előtt a YouTube ellenőrzi a rendelkezésre álló készletet.

A fejlesztés a napokban elsőként Brazíliában, az Egyesült Államokban, továbbá Indiában válik elérhetővé, azonban még idén rengeteg további országban lehet számítani a bevezetésére. Az USA-ban közvetlenül a YouTube felületén is végrehajtóak lesznek a vásárlások, míg a többi országban az érdekes termékekre kattintva betöltődnek a youtuberek Shopify webshopjai a böngészőben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!