Drónok, kibervédelem és virtuális valóság-kiképzés a Biztonságpiac konferencián - videó

Biztonságpiac 2022 virtuális valóság
Biztonságpiac 2022 virtuális valóság
Vágólapra másolva!
Kamerákkal felszerelt drónok, a virtuális valóság kiképzésekben használt eszközök, és ezekhez hasonló biztonságtechnikai eszközöket mutattak be a IX. Biztonság Konferencián és Kiállításon. De szó volt még a magánbiztonsági ágazat aktualitásairól és az információtechnológia aktuális kérdéseiről is. Hiszen a XXI. század új kihívásokat hozott az adatvédelem és az információbiztonság terén, így szóba kerültek a kibertámadások is.
Vágólapra másolva!

A IX. Biztonságpia Konferencia és Kiállításnak ezúttal is a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) adott otthont. A hagyományoknak megfelelően az aulában összesen 12, a biztonsági ágazathoz kapcsolódó profilú cég mutatta be termékeiket és szolgálatásaikat. A rendezvény a korábbi évekhez hasonlóan a Biztonságpiac Média és Kiadó Kft., a Magyar Rendészettudományi Társaság (MRTT) és a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége (GTTSZ) közös szervezésében valósult meg.

Dr. Kovács Gábor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Rendészettudományi Karának dékánja nyitotta meg az egésznapos rendezvényt. A konferencia egyik fővédnöke Pintér Sándor belügyminiszter volt, aki üdvözlő levélben méltatta a konferencia fontosságát és köszöntötte a résztvevőket. A másik fővédnök Maróth Gáspár, a Honvédelmik Minisztérium államtitkára a későbbiekben, az egyik panelbeszélgetés felvezetőjében mondott köszöntőt – a konferencia védnöke dr. Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány volt.

A konferencián négy pódiumbeszélgetés volt, szekciónként négy-négy neves szakértő ismertette és elemezte az adott terület helyzetét, de a megszólalók kitértek az aktuális feladatokra is.

A kiállítók a rendezvényen páncélozott szállítójárműveket, kamerákkal felszerelt drónokat, speciális feszítővágókat, a virtuális valóság kiképzésekben használt eszközeit, és ehhez hasonló biztonságtechnikai eszközök sokaságát mutatták be a rendezvényen az érdeklődőknek.

A IX. Biztonságpiac 2022 konferencián a belügyi és a honvédelmi tárca, a rendőrség, valamint a magánbiztonsági ágazat vezetői és döntéshozói elemezték az elmúlt évek magán-, civil és közbiztonsággal kapcsolatos eseményeit, aktuális trendjeit és kilátásait, céljait.

Lentner Csaba egyetemi tanár, elmondta, hogy a gazdasági nehézségek ellenére hazánkban a legalacsonyabb az infláció és a legmagasabb a gazdasági növekedés üteme.

– jelentette ki a professzor.

Dr. Kovács István, az ORFK gazdasági pénzügyi főkapitány-helyettese elmondta, hogy ma Magyarország a világ 13. legbiztonságosabb országa, amely főként a rendfenntartó erők összehangolt működésének köszönhető. Elhangzott, hogy a határvadászokhoz eddig több, mint 22 ezer fő jelentkezett, az első 500 kiképzett szakembert éppen a napokban avatták fel, az alkalmassági vizsgán átesett jelentkezők képzése pedig folyamatosan tart.

Dr. Porkoláb Imre, a HM ezredese kihangsúlyozta, hogy egyre jobban felgyorsul a hazai hadiipar fejlesztése, kiemelte a digitalizáció és a mesterséges intelligencia alkalmazásának fontosságát, egyben felhívta a figyelmet a kibertámadásokból eredő veszélyekre.

De szó volt még a a magánbiztonsági ágazat aktualitásairól és az információtechnológia aktuális kérdéseiről is. Hiszen a XXI. század új kihívásokat hozott az adatvédelem és az információbiztonság terén, így szóba kerültek a kibertámadások is.