Nem kell már sokat várni a vadiúj Radeonokra

amd radeon rx 6700 xt videokártya grafikus kártya
AMD Radeon RX 6700 XT
Vágólapra másolva!
Energiahatékony RDNA3 architektúrával jönnek az RX 7000 szériás videókártyák.
Vágólapra másolva!

A GeForce RTX 4090-ben debütált Lovelace grafikus architektúrájával az NVIDIA újból drámaian erős technológiát tett le az asztalra, a legtöbb játékban 4K felbontás alatt ki sem lehet hajtani a csúcsmodell lelkét, processzorlimit akadályozza a képességeinek teljes kibontakoztatásában a terméket.

Az NVIDIA Lovelace architektúra (GeForce RTX 4000) nem az energiahatékonyságáról híres, az AMD RDNA3 (Radeon RX 7000) esetében viszont óriási előrelépésre lehet számítani ezen a téren Forrás: AMD

Ennek megfelelően valószínű, hogy abszolút teljesítmény tekintetében az AMD továbbra is lépéshátrányban marad az NVIDIA-val szemben, a vadiúj RDNA3 architektúrás grafikus kártyáit az ár-érték arányukkal kell majd eladnia, nem mintha ez feltétlenül rossz hír volna a vásárlók számára.

Emellett a bennfentesek szerint az RDNA3 valóban lenyűgözően energiahatékony, nem vicc az AMD által már bejelentett 50% feletti javulás a teljesítmény / fogyasztás mutatóban, természetesen a jelenlegi Radeon RX 6000 kártyákban használt RDNA2 architektúrához képest.

Az energiaválság miatt a szokásosnál nagyobb jelentőségű választási szempontnak bizonyulhat a hatékonyság.

Hamarosan szerencsére vége lesz a pletykáknak és a spekulációknak, az AMD tájékoztatása szerint az első körben érkező Radeon RX 7000 videókártyákat 2022. november 3-án mutatja be, így végre fény derül majd rá, hogy mit sikerült kihoznia az RDNA3-ból. A sajtóeseményt bárki követheti majd a vállalat YouTube-csatornáján.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!