Idegenben nyert rangadót az olasz bajnokságot vezető Napoli

fbl Horizontal
Osimhen remek volt
Vágólapra másolva!
Az éllovas Napoli 2-1-re győzött az Atalanta otthonában az olasz labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának szombati játéknapján, ezzel egyedüliként továbbra is veretlen a Serie A-ban.

A nápolyiak nyerőembere a góllal és gólpasszal záró Victor Osimhen volt.

Osimhen remek volt Forrás: AFP/Isabella Bonotto

A támadó sorozatban a negyedik bajnoki mérkőzésén bizonyult eredményesnek, ráadásul karrierje 32. első osztályú találatával ő a Serie A történetének legjobb nigériai futballistája.

A címvédő AC Milan Olivier Giroud hajrában szerzett góljával 2-1-re nyert a Spezia ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának utolsó szombati mérkőzésén.

A vendégek gólját Daniel Maldini, a Milan-legenda Paolo Maldini fia szerezte,

a 21 éves támadó a piros-feketék kötelékébe tartozik, de kölcsönben a Speziában futballozik.

A 36 esztendős világbajnok Giroud a 89. percben szerezte a győztes gólt, látványos akrobatikus mozdulattal talált a kapuba, majd ünneplés közben levette a mezét, amiért megkapta második sárga lapját és kiállították.

Vasárnap este 6-tól az olasz labdarúgás szerelmesei a Stadio Olimpicóra figyelnek, hiszen aznap rendezik a római derbit, az AS Roma és a Lazio összecsapását. A Sport TV is kiemelten készül a mérkőzésre: Szaniszló Csaba és Méhes Gábor, a két római klub szimpatizánsa az olasz fővárosba utazott, hogy a helyszínről közvetítse a rangadót - derült ki az AMC közleményéből.

Csabi és Gábor nagyon várja a rangadót Forrás: AMC Networks

A vasárnap este 17:15-kor kezdődő közvetítés abból a szempontból is különleges lesz, hogy a helyszínről jelentkezik a páros. Már csak a csapatokon múlik, hogy olyan teljesítménnyel rukkoljanak ki, ami még ehhez is hozzá tud tenni. A bajnokságban jelenleg a Roma áll jobban, a BL-indulás érő negyedik helyen tanyázik 25 ponttal,

de csak egy ponttal előzi meg a jelenleg ötödik városi riválist.

Csütörtökön az Európa Ligában mindkét gárda pályára lépett. A Roma hazai pályán nyert 3-1-re, a Lazio viszont 1-0-s vereséget szenvedett a Feyenoord otthonában. Előbbi az EL-ben folytatja tavasszal, utóbbi abban a Konferencia Ligában javíthat, amit egy éve épp a Roma nyert meg.

- mondta el Szaniszló Csaba a mérkőzés előtt.

Méhes Gábor pedig így látja a helyzetet:

Serie A, 13. forduló:

Atalanta-Napoli 1-2 (1-2)
AC Milan-Spezia 2-1 (1-0)
korábban:
Salernitana-Cremonese 2-2 (2-1)
Empoli-Sassuolo 1-0 (0-0)

Vasárnap:
AS Roma-Lazio 18.00
Juventus-Internazionale 20.45