Belépőkategóriás OLED monitort készített az LG

lg ultrafine 4k oled 27EQ850-b monitor
Kétezer dollárért a piac egyik legolcsóbb OLED monitora az LG UltraFine 4K OLED (27EQ850-B)
Vágólapra másolva!
Professzionális grafikai munkára is megfelel a 27 hüvelykes és 4K-s modell.
Vágólapra másolva!

A tévékben való viszonylagos elterjedtsége ellenére a monitorokban továbbra is ritkaságszámba megy az OLED panel használata, ráadásul a gyártók eddig nem is erőltették a technológiához mérten megfizethetőbbnek titulálható modellek piacra dobását. Az LG most csendben megpróbálja kiszolgálni az efféle termékre éhező közönséget, az UltraFine 4K OLED (27EQ850-B) modellje „csak" 2000 dollárba, nettó 805 ezer forintba kerül.

Kétezer dollárért a piac egyik legolcsóbb OLED monitora az LG UltraFine 4K OLED (27EQ850-B) Forrás: Origo

Ennyi pénzért cserébe a vásárlók 27 hüvelykes és 3840×2160 pixeles OLED panelt kapnak, 10 bites színleképezéssel, 60 Hz frissítési sebességgel, 1ms válaszidővel, 200 nit tipikus fényerővel, HDR10-támogatással, DisplayHDR 400 minősítéssel.

Az Adobe RGB és DCI-P3 színterek 99 százalékát megjeleníteni képes monitor fényereje elsőre kevésnek tűnhet, de az OLED panelekben maguk a pixelek bocsátják ki a fényt, szemben a megszokott panelekben használt háttérvilágítással. Azokban a fénynek át kell tudnia törni a kívánt mennyiségben a megszínezett képpontokon, így azonos végeredmény eléréséhez jóval nagyobb fényerőre van szükség.

Álló tájolású kijelzővel is használható Forrás: Origo

Az LG monitora álló és fekvő tájolású üzemmódban is használható, két DisplayPort és egy HDMI bemenetet kínál, van rajta audio Jack, továbbá több USB-A és USB-C kapu is rendelkezésre áll, az utóbbiakon keresztül akár 90W is leadható. A termék tipikus fogyasztása 60W, míg maximum fényerő és teljes töltésleadás mellett 200 wattot is fogyaszthat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!