Netflixes induló animációt kapnak a YouTube-videók

Vágólapra másolva!
Az eddigi töltőképernyőt váltja majd ki az új animáció, ami eleve csak akkor jön majd elő, ha tévén próbálunk YouTube-videókat nézni.
Vágólapra másolva!

Úgy látszik, a Google megirigyelte a Netflixes tartalmak ikonikussá vált induló animációját és a hozzá tartozó hangeffektust, mert most létrehozott valami hasonlót a YouTube-videókhoz. A cég megfelelően azonosította, hogy egy ilyen induló animáció a mobilokon fölösleges lenne, ahol mindenki azt várja el, hogy a lehető leggyorsabban elinduljon a videó, azonban tévéken igenis működhet a dolog.

Forrás: Google

Ennek megfelelően az új induló animációval csak a tévés YouTube-alkalmazás használatakor találkozhatunk majd, és tulajdonképpen kiváltja az eddigi töltőképernyőt. A hivatalos leírás szerint az animáció és a hozzá tartozó hangeffekt megalkotásával az volt a cél, hogy a felhasználó még akkor is tudja, hogy éppen egy YouTube-videó fog elindulni, ha mondjuk éppen elfordult a tévétől.

Úgy tűnik, annyira bonyolult és sokrétű dolog egy ilyen animáció elkészítése, hogy a Google egy külön szakértő céget kért fel az Antfood személyében. A hivatalos blogon alaposan bele is mennek a különböző fázisokba, és a rövid animáció mögött milyen apró részletek húzódnak meg.

Egyébként ennyi az egész: