Biztató hírt kaptak a kis büdzséjű gamerek

amd ryzen 7000 am5 processzor cpu
2022 őszén kerülnek piacra az AM5 foglalatos AMD Ryzen 7000 asztali számítógépes processzorok
Vágólapra másolva!
Jöhetnek lassan az RDNA3 architektúrás videóvezérlők az AMD processzoraiba.
Vágólapra másolva!

Évek óta az ág is húzza a legszűkebb büdzséből játékra is alkalmas számítógépet építeni kívánókat, jelenleg az alaplapok mellbevágó ára ellenére a legnagyobb problémát a videókártyákért elkért orbitális összegek jelentik, olyan 65 ezer forintnál kezdődik a játékra is valamelyest alkalmas belépőkategória.

Első körben csak dedikált videókártyával való használatra szánt Ryzen 7000 modelleket jelentett be az AMD Forrás: AMD

Most a japán Coelacanth's Dream blog szerzője biztató jeleket fedezett fel számukra az AMD linuxos grafikus driverében, megjelentek benne az első utalások az RDNA3 architektúrás videóvezérlővel integrált processzorokra, régi marketinges kifejezéssel APU-kra.

A sejtések szerint ezek a jövőre megjelenő Ryzen 7040 (Phoenix) és Ryzen 7045 (Dragon Range) termékcsaládok támogatásához adják meg az alapot, mindkettőt laptopokba szánja a vállalat, az előbbi tagjai 35-45W, míg az utóbbi szériához tartozó egységek akár 65W TDP-jűek is lehetnek. Meg nem erősített pletykák szerint a kisebb TDP-keretű Phoenix család integrált grafikus vezérlői akár a GeForce RTX 3060-éhoz hasonló teljesítményt is nyújthatnak, ami lenyűgöző volna.

Asztali számítógépes, nem csak diagnosztikai jellegű használatra szánt RDNA3 videóvezérlővel szerelt processzorokról egyelőre nem érkeztek információk, de ami késik, nem múlik. A kis költségvetésű számítógépes játékosok számára inkább ezek lesznek az érdekesek, sőt: a használt videókártya vásárlásán túl talán az egyetlen opciót jelentik majd számukra az újabb címek futtatására.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!