A mogyorókrém királya legyőzte a közösségi média uralkodóját

nutella
Nutella
Vágólapra másolva!
A világszerte népszerű édességgel, a Nutellával többet lehet keresni, mint a Facebookkal. Legalábbis erre enged következtetni, hogy az olasz édesipari cég tulajdonosa a vagyonát tekintve megelőzte Mark Zuckerberget.
Vágólapra másolva!

Giovanni Ferrero a 27. helyre került a Bloomberg milliárdosok listáján, megelőzve Mark Zuckerberget, a Facebook megalkotóját - írja a Magyar Mezőgazdaság.

Mark Zuckerberg, aki jelenleg a Facebookot birtokló Meta céget irányítja, nagyon fiatalon, mindössze 23 évesen, 2007-ben lett milliárdos. Azóta vagyona folyamatosan gyarapodott és 2021-ben az amerikai Forbes becslése szerint a cég értéke mintegy 134 milliárd dollár volt, amivel a világ harmadik leggazdagabb emberének számított.

Idén azonban a helyzet jelentősen megváltozott. A Meta cég piaci gondjai miatt Zuckerberg vagyona az elmúlt hónapokban szemmel láthatóan elolvadt.

Ma a Bloomberg Billionaire Index szerzői csak egy átlagos milliárdosként értékelik a 37,3 milliárd dollárjával, amivel a 28. helyet szerezte meg ezen a listán.

Giovanni Ferrero édesanyjával édesapja, Michele Ferrero temetésén Forrás: AFP/Marco Bertorello

Közvetlenül előtte áll a leggazdagabb olasz, Giovanni Ferrero, a Ferrero SpA élelmiszeripari konglomerátum irányítója.

A Nutella királyának is nevezik az 58 éves Giovannit, akinek vagyona a Bloomberg elemzői szerint jelenleg 39,1 milliárd dollár.

A Ferrero ma egy globális édességipari cégóriás.

Giovannni Ferrero az egyetem elvégzése után azonnal csatlakozott nagyapja cégéhez. 1997-ben bízták meg a vezérigazgatói pozícióval, amelyet testvérével, Pietróval osztott meg, aki azonban 2011-ben váratlanul meghalt. 2015-ben édesapja, Michele is meghalt, és azóta Giovanni kezében van a vállalat irányítása.

Az első Nutella-üveg 1964. április 20-án hagyta el a gyárat és rövid időn belül világsikert ért el.