Pedofilvadászok csaltak csapdába egy híres életvezetési tanácsadót

Vágólapra másolva!
Egész hátralévő életét rács mögött töltheti egy 79 éves motivációs tréner, miután januárban meztelen fotókat kért egy kamaszlányról. Mint kiderült, a profil nem valós személyhez tartozott, hanem egy pedofilellenes csoport által létrehozott csali volt. A 79 éves férfit novemberben bűnösnek mondta ki, a tegnapi tárgyaláson pedig húsz év börtönre ítélte a liverpooli bíróság - írja a DailyStar.
Vágólapra másolva!

A 79 éves Geoffrey Prince Goffrey Guru néven életvezetési és motivációs tanácsokkal látott el más embereket, ezenkívül öt könyvet is kiadott önsegítő, és üzleti sikerességgel kapcsolatos témában.

Tegnap pedig megkezdte húszéves börtönbüntetése letöltését, miután belesétált egy pedofilellenes csoport által állított csapdába.

A csapat női tagjai ugyanis létrehoztak egy álprofilt egy fiatal lány nevével, amire egyikük képeit számítógépes programmal fiatalított változatban feltöltötték,

az idős férfi pedig beszélgetni kezdett vele, majd rövid idő alatt a lényegre tért. Pikáns képeket kért tőle, és felhívta a figyelmét, hogy mivel elmúlt 14 éves, akár szexelhetne is vele.

A csoport tagjai ezután a Twoo nevű alkalmazás segítségével fogták el a férfit két hónappal azután, hogy beszélgetni kezdett a csaliprofillal.

Novemberben Prince-t bűnösnek mondták ki kiskorúval való szexuális kapcsolat kísérletében, tegnap pedig húsz év börtönre ítélte a liverpooli bíróság.

Mint kiderült, legutóbbi könyvét idén januárban adta ki, és ekkortájt kezdett beszélgetni a "kamaszlánnyal" is.

Prince korábban weboldalt is létrehozott, amelyen trénerként hirdette magát, azonban ez ma már nem elérhető. Néhány könyve azonban imég ma is megvásárolható.

Liverpool Crown Courts Forrás: Shutterstock

A szerzői leírás szerint Prince korábban egy hajóépítéssel foglalkozó cég vezetője volt, majd egy négycsillagos hotelnek adott el tisztítószereket.

Az elítélt szexuális bűnöző ezen kívül

üzletvezetői és vállalkozásindítási képzéseket indított, és mentorálást is vállalt. 2004 áprilisától kezdve pedig hivatalosan is dolgozott üzleti mentorként.

Legutóbbi Facebook-posztjában pedig így fogalmazott:

Egy másik bejegyzésben pedig ezt írta: