Jövőre már az olcsó mobilok egy része is 5G-s lesz

motorola moto g53 5g
A 130 dolláros árkategória ellenére a Moto G53 már támogatja az 5G-t is
Vágólapra másolva!
Megkezdődött a technológia alapvető funkcióvá válása az okostelefonokban.
Vágólapra másolva!

Az elvárhatónak megfelelően évről-évre csökken az 5G-t támogató telefonok kezdőára, a kezdetekben még csak a prémium kategóriás telefonok kiváltsága volt a technológia, de idén már általánossá vált a középkategóriában is, jövőre pedig a jelek szerint megkezdi a belépőkategóriába való leszivárgást.

A 130 dolláros árcédula ellenére a Moto G53 már támogatja az 5G-t is Forrás: Motorola

Az egyik első fecske a napokban bejelentett Motorola Moto G53, az okostelefon elsőként Kínában került piacra 899 jüanos, olyan 49 ezer forintos kezdőáron. Ennyiért elég sokat kínál az Android 13-mal érkező készülék: 6,5 hüvelykes / 1600×720 pixeles / 120 Hz-es IPS kijelzőt, modelltől függően 4GB vagy 8GB memóriát, 128 GB háttértárat, továbbá Qualcomm Snapdragon 480 Plus rendszerlapkát kapott.

A fotózási teljesítmény terén nem érdemes csodára számítaniuk a vevőknek, az előlapi képalkotója 8 MP-es, míg a hátlapi kamerarendszere 50 MP-es fő szenzorból és 2 MP-es makrókamerából áll. Cserébe az 5000 mAh-es akkuja 18 wattal gyorstölthető, lehetőség van a microSD-s tárhelybővítésre, továbbá az audio Jack hangcsatlakozót és az oldalt elhelyezett ujjlenyomat-olvasót sem spórolták le róla a mérnökök.

A Moto G53 várhatóan a tavasz környékén válhat elérhetővé Európában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!