Több százezer tablettányi drogot foglaltak le amerikai határőrök

Arizona, drog, fentaniltabletta , metamfetamin
A Mexikóból érkező vonat egyik rejtett rekeszében több mint 700 000 fentaniltabletta és metamfetamin volt
Vágólapra másolva!
Több százezer fentaniltablettát és egyéb kábítószereket is találtak egy vonaton, ami Mexikóból érkezett az Egyesült Államokba - írja a Fox News.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok Vám- és Határvédelmi tisztjei egy Mexikóból az arizonai Nogalesbe érkező vonatot ellenőriztek, amikor rátaláltak egy titkos rekeszre.

- mondta Michael Humphries, az állomás igazgatója.

Egy nappal korábban az állomás határőrei közel 150 ezer fentaniltablettát foglaltak le egy jármű hátsó ülése alá rejtve. Hétfőn további 10 400 fentaniltablettát és 3 kiló metot találtak egy csőben, amit szerszámok közé rejtettek - közölték a hatóságok.

A mexikói drogkartellek továbbra is fentanillal árasztják el a déli határt – mondta Randy Grossman, Kalifornia déli körzetének amerikai ügyésze a Fox News Digitalnak.

Aggodalomra ad okot, hogy

egyre több drog érkezik az Egyesült Államokba.

„Arra összpontosítunk, hogy megakadályozzuk a határon elkövetett bűncselekményeket, beleértve a fentanil-kereskedelemet, amely megöli lakosainkat, valamint a közösséggel együtt működve, tájékoztató programokkal minél több halálesetet tudjunk megakadályozni."

Ahogy arról korábban az Origo is beszámolt, egy rendőr majdnem meghalt Floridában, amikor igazoltatás közben véletlenül fentanilt lélegzett be. A megrendítő esetről vidó is készült, a társa test kamerája rögzítette.

Ez a drog a heroinnál ötvenszer, a morfiumnál százszor erősebb.

Már egy szippantás is túladagolási tüneteket okozhat.