Meglepő, hogy a bevált Astráról milyen Opelekre szoktak át a magyarok

Opel, Crossland, tesztautó, autó, fotózás, teszt
Vágólapra másolva!
A villámos német márkánál megelőzték a Stellantis konszern többi gyártójának (többek közt Peugeot, Citroen, Fiat) eladásait, idén pedig érdekes újdonságok érkeznek.
Vágólapra másolva!

Tavaly a számos kedvezőtlen körülmény (orosz-ukrán háború miatti alkatrészhiány, infláció stb.) miatt 10,9 százalékkal csökkentek a magyar újautó-eladások, de az Opelnél az átlagnál kisebb volt a visszaesés, így 4 százalékra növekedett a piaci részesedése.

Számszerűen ez 5172 darab eladott négykerekűt jelentett, amiből 4230 volt személyautó, 942 darab pedig kihaszonjármű.

Bár elmúlt a dobogós helyezések aranykora, a márkák összesített sorrendjében az Opel 9. helyen végzett, ami nagy szó az importőrváltás előtti mélypont időszakához képest, és jobb a többi Stellantis-márka eredményeinél.

Tavaly több Astrát tudtak volna eladni, mint amennyit Rüsselsheim bírt gyártási kapacitással Fotó: Csudai Sándor - Origo

Mint a sajtótájékoztatón Dallos Attila Opel-igazgató elmondta, több modellre (két kishaszonjárműre és az ötajtós Astrára) nagyobb kereslet volt, mint amennyit a nyersanyaghiány miatt le tudtak gyártani, ezen a téren az idei évben jelentős előrelépésre számítanak. Folyamatosan nő az érdeklődés zöld rendszámos, vagyis az elektromos és plug-in hibrid kivitelekre, amelyek szinte a teljes kínálatban elérhetők, hiányzik viszont egyelőre a kifutó Insignia utóda, amely amúgy az utolsó GM-technikájú autó volt a kínálatban, a többiek már francia technikára épülnek. Lássuk a tavalyi év hazai bestsellereit:

  1. Crossland (1197 db)
  2. Corsa (722 db)
  3. Mokka (700 db)

Feltűnő, hogy a kisautók és B-szegmenses SUV-ok fogytak igazán jól, de idén fordulhat a kocka, mert az Astrából érkezik a rég várt kombi és az elektromos kivitel. Ez az jelenti, hogy a korábbi generációknál hallatlanul népszerű kompakt teljes hajtáspalettával (benzines, dízel, hibrid és villanyautó) elérhető lesz,

sőt, 2023-ban megjelenik belőle a zöld rendszámos GSE sportváltozat is, akárcsak a Grandland szabadidőautóból.

További újdonság lesz a villámos márkánál a Corsa nyáron érkező ráncfelvarrása, amikor átalakul a műszerfala és megjelenik az orrán Vizor-hűtőmaszk. Megmutatjuk grafikán, hogy nézhet majd ki:

Így festhet ráncfelvarrás után a Corsa, ez még nem a szériamodell fotója. Elektromos vátlozata nagyobb akkut és 156 lóerős villanymotort kap Forrás: Kleber Design