Vágólapra másolva!
Néhány órán belül egy katari sejk és az Egyesült Királyság leggazdagabb embere is bejelentkezett az angol focicsapat megvásárlására.

A jelenlegi tulajdonos Glazer család ellen az utóbbi években rengeteget tüntettek a szurkolók, az amerikaiak pedig nemrég ki is jelentették, hogy van az az összeg, amiért hajlandóak megválni a 2005 óta vezetett klubtól. A Raine Group befektetési céget a United kizárólagos pénzügyi tanácsadójaként nevezték ki az eladási folyamathoz, a cég pedig azt kérte, hogy az első ajánlatokat péntek estig tegyék meg az érdeklődök.

A szurkolók éveken át tartó tüntetése hamarosan eredményre vezethet Forrás: AFP/Oli Scarff

A határidő lejárta előtt a katari QIB Bank közleményben tette hivatalossá, hogy

a bankelnök Dzsasszim bin Hamad al-Tani sejk – sajtóhírek szerint 5 milliárd fontos – ajánlatot tett a Manchester United labdarúgóklubért.

A katari befektetők jelentős beruházásokat terveznének a jövőben, amely részeként felújítanák az Old Traffordot és a csapat edzőpályáját is.

Nem sokkal később az a Sir Jim Ratcliffe is bejelentkezett a manchesteri klubért, aki tavaly a Chelsea labdarúgócsapatáért is – sikertelenül – ajánlatot tett, és nem mellesleg Nagy-Britannia leggazdagabb embereként már az övé a francia Nice és a svájci Lausanne-Sport mellett az Ineos Grenadiers kerékpárcsapat is. A 70 éves üzletember azzal a szlogennel hirdette meg ajánlatát, hogy

helyi születésűként „visszatenné Manchestert a Manchester Unitedbe".