100 ezer munkahelyet létrehozó beruházást jelentettek be

Foxconn, a tale of slashed salaries, disappearing benefits and mass resignations as iPhone orders dry up China Chinese Foxconn iPhone
--FILE--View of the headquarters of Foxconn in Pudong, Shanghai, China, 10 February 2019. It is a normal Saturday in Zhengzhou, the capital of central China's Henan province. The sky over the Foxconn factory complex is obscured with a choking smog. Under the hazy sunset, hordes of workers have started to walk out of the production facility. The crowd thins out quickly. But working conditions inside the world's largest iPhone assembly plant are not normal, as weaker demand for the mobile phones assembled inside the vast 1.4 million square metre (15 million square feet) facility has led to lower salaries and reduced benefits from Apple's largest supplier.
Vágólapra másolva!
Az Apple legnagyobb beszállítójának számító, és több más világmárka termékeit is gyártó Foxconn Technology hatalmas indiai beruházásról írt alá megállapodást. A vállalat ezzel 100 ezer munkahelyet hoz létre az országban.
Vágólapra másolva!

A Foxconn Technology India történetének legnagyobb beruházását fogja végrehajtani az elektronikai ágazatban. Az Apple vezető beszállítójának számító vállalat aláírta a megállapodást, melynek értelmében

elektronikai cikkeket fog gyártani az országban, és ezzel 100 ezer munkahelyet hoz létre

– írja a The Economic Times.

A bejelentés azt követően érkezett, hogy a Foxconn elnöke, Liu Young és a beruházásnak otthont adó Telangana állam vezetője, K Chandrasekhar Rao találkoztak. Liu egyébként indiai körúton van, és a hét elején Narendra Modi miniszterelnökkel is találkozott.

Kínán kívül is lendületesen terjeszkedik a Foxconn Forrás: Imaginechina via AFP/dycj - Imaginechina/Dycj

A felek egyelőre nem hozták nyilvánosságra a beruházás méretét, költségeit, illetve azt sem, hogy a Foxconn pontosan milyen termékeket fog gyártani az India déli részén található Telangana államban.

A Foxconn az elmúlt időszakban törekedett arra, hogy diverzifikálja a gyártási helyszíneit Kínán kívüli területeken.

A vállalat emellett a tevékenységi körét is igyekszik szélesíteni, lendületesen nyitva olyan, magas árrésű termékek gyártása felé, mint az elektromos járművek és azok alkatrészei.