Harry herceg a magyar származású pszichiáternek mondta el, mitől retteg

Harry herceg, meghan markle, new york
Britain's Prince Harry and Meghan Markle speak during the 2021 Global Citizen Live festival at the Great Lawn, Central Park on September 25, 2021 in New York City. (Photo by Angela Weiss / AFP)
Vágólapra másolva!
Azt hittem, ha terápiára járok, akkor az meggyógyít, és elvész mindenem, ami maradt, amit meg tudtam tartani az anyámból. De nem ez történt, hanem az ellenkezője - mondta el Harry herceg Máté Gábor (Gabor Maté) magyar származású pszichiáternek, traumaszakértőnek egy streamműsorban. A 90 perces beszélgetésben Harry egyebek mellett arról is beszélt, hogy a kábítószerek az életének meghatározó részei.
Vágólapra másolva!

A Daily Mail azt írja a beszélgetésről, hogy Harry szerint ő jó alapanyag volt a seregbe, mert ott a csonka családokból, rossz családi körülményekből szoktak meríteni főként. Kifejtette, hogy 12 éves kora óta (Diana halála óta), amikor épp nem sokkos állapotban volt, akkor „üss vagy fuss" módban működött. A terápia segítette őt, hogy kiszabaduljon a diszfunkcionális családjából, és „elképesztően szabadnak" érezte magát miután elköltöztek Meghannel a családtól. Arról is beszélt, hogy

a marihuána segítette őt mentálisan, az ajahuaszka megváltoztatta őt, és segített neki a traumáit és a múlt fájdalmait feldolgozni, a kokain viszont semmi hatással nem volt rá.

A feleségéről, Meghanról azt mondta, hogy ő segített neki, hogy ne „ragadjon be" a királyi családba. A Mirror azt emeli ki a beszélgetésből, Harry rettegett attól, hogy elveszíti az emlékeket az anyjáról.

Lady Diana walesi hercegnő és fia, Harry a barátja, Al-Fayed sejk birtokának partján áll a dél-franciaországi Saint-Tropez-ben, ahol néhány napot töltött, mielőtt jet-skire szállt volna, hogy tengeri kirándulást tegyen Forrás: AFP/Patrick Hertzog

Harry herceg és Máté Gábor Forrás: Mirror

Harry azt mondta, azt kívánja, bárcsak korábban elkezdte volna a terápiát, és hogy „új nyelvet tanult meg" akkor, amikor elkezdett rendszeresen járni.