Vezetékmentes mélynyomó akár IKEA hangfalakhoz is

Sonos, Sub Mini, mélynyomó, vezetékmentes, házimozi
Egy pillanat alatt összerakhatunk vele egy házimozit.
Vágólapra másolva!
A Sonos nevet biztosan sok an ismerik már, de aki nem, annak gyorsan annyit elmondanánk, hogy a cég alapvetően a vezetékmentes zene és házimozi készülékek egyik legismertebb gyártója. Annyira ismertek, hogy még az IKEA is velük társult, amikor vezeték nélküli hangfalakat akartak építeni a lámpáikba.
Vágólapra másolva!

A cég termékei nem éppen a kedvező árfekvésükről híresek, bár az elmúlt néhány évben már megfizethetőbb termékeket is gyártanak.

Bár az új Sonos Sub Minit 225 ezer forintos árával túlzás lenne "megfizethetőnek" nevezni, mindenképpen olcsóbb ez, mint a korábbi, 300 000 forintos modell, a Sonos Sub és így ez a gazdaságosabb megoldás, ha az otthoni Sonos hangrendszerünket mélysugárzóval erősítenénk.

Mire jó?

A Sonos Sub Mini egy kompakt, vezeték nélküli mélynyomó, amelyet kizárólag a Sonos streaming rendszerrel való használatra terveztek. Ezért aztán egy bármilyen más rendszer mélynyomójaként hiába is próbálnánk használni.

Egy pillanat alatt összerakhatunk vele egy házimozit. Forrás: Origo

A mélynyomó két darab 15 centis mélysugárzót tartalmaz, amelyek kör alakúak, ellentétben az előd meghajtóival és egymással szemben állnak. Ami azért is jó ötlet, mert a Sub Mini elég könnyű konstrukció, így ha egyirányba tolná benne a levegőt a két 15 centis mélysugárzó, akkor az egész jó eséllyel arrébb pattogna a padlón.

A Sub Mini természetesen párosítható a támogatott Sonos hangszórókkal, és ha az újabb S2 berendezésekkel együtt használjuk, akkor olyan funkciókhoz is hozzáférünk, mint a Sonos Voice, valamint a tucatnyi támogatott zenei szolgáltatás.

Hogyan szól?

Nekünk a teszthez egy Sonos Ray és két Sonos One állt a rendelkezésünkre, így olyan szerencsések voltunk, hogy kipróbálhattuk a subot a két One segítségével sztereó rendszer támogatásként és a Ray segítségével, mint házimozi mélysugárzót.

Csak áram kell neki, a többit vezeték nélkül megoldja. Forrás: Origo

A sztereó rendszerrel a Sonos appon belül a Tidal szolgáltatást használtuk, így a forrás minőségével nem volt gond. A zene ehhez mérten nagyon kellemes volt. Ha rockzenét hallgattunk Pink Floyd – The Wall – akkor dörgött, ahogy kell, ha komolyzenét (Vivaldi – négy évszak), akkor pedig szépen adta a hátteret és a hangulatot, de persze ha szükséges volt, az égdörgésszerű nagybőgőkkel is elbírt.

Alul csatlakoztathatjuk a kábeleket. Forrás: Origo

Házimozi módba váltva viszont kicsit már kevésnek tűnt az ereje. A Sonos Ray támogatását nem igazán tudta teljes szívvel ellátni. Az a bizonyos mellkasrengető házimozimély nem volt meg a mélynyomóban. Nyilván a méret behatárolja a hangmennyiséget is, mi pedig egy 30nm-es szobát próbáltunk bezengetni a Sub Minivel, de érezhetően kevés volt az ereje.

Kinek ajánljuk?

Mindenképpen Sonos tulajdonosnak kell lennie annak, akinek ez a hangsugárzó érdekes választás lehet, hiszen a Sonos Appon keresztül ezeket tudja kiegészíteni a Sub Mini a hiányzó mélytartománnyal. Esetleg, ha beépített hangsugárzós IKEA lámpák vannak otthon, akkor is jó választás lehet, mert így egy tényleg vezeték nélküli hangrendszert tudunk kialakítani otthonunkban.

Nem kell hozzá semmilyen erősítő, cd-lejátszó, semmi a világon, csak egy okostelefon, amin keresztül a különböző zenei szolgáltatók műsorát a hangfalakba irányítjuk és már mehet is a buli.

Valójában a Sonos előnye ebben áll, hogy megspórolhatjuk vele az erősítő és a műsorforrás árát, a kellemetlen összekötő és hangfalkábeleket. Szóval, ha ezt így mind összeadjuk, akkor már nem olyan drága ez a rendszer és így mondhatjuk azt, hogy ha valaki épp szeretné kialakítani otthona új zenei rendszerét, akkor érdemes elgondolkodnia egy ilyen, vezetékmentes alternatíván is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!