Az influenszer lét kemény meló és nem zárja ki a pornográfiát sem

Szelfi Egyetem

888
Vágólapra másolva!
Bánszki Kristóf rendező jött, rád rúgta az ajtót, majd harminc perc után emelte a kalapját és elégedetten távozott. Szombaton debütált ugyanis az HBO Max-on a Szelfi Egyetem című filmecskéje, amelyben görbe tükröt tart a társadalom és az influenszerek elé, de még hogy! Édeseim, olyan pacek filmecskét rittyentett, hogy besza-behu!
Vágólapra másolva!

Nincs is annál szebb és jobb, ezen a rémesen verőfényes napon, mint magyar filmet nézni, stílusosan aláfestve a szomszéd kéjes nyögésével és lihegésével, amint asszonypajtiját igyekszik a Mount Everest csúcsáig eljuttatni. Kevés sikerrel persze, de legalább itt a tavasz – bagzanak a macskák.

Szelfi Egyetem Forrás: Szelfi Egyetem

Ha már nyárelő, akkor színek. Szerény Személyem ennyi színnel – mint amennyi a Szelfi Egyetemben debütált – utoljára a színes film és televízió megjelenésekor találkozott. Depressziósoknak, rockereknek, színallergiásoknak tehát nem ajánlott a mozi, kivéve, ha gyógyulófélben vannak.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

A mű tematikája a napjainkban is méltán népszerű, szakmának ugyan nem nevezhető, mindenesetre jól jövetelmező influenszer lét, ami lényegében abból áll, hogy dekoratív kislányok, kisfiúcskák kirajkák amilyük van, ez tetszik az embereknek és ezért követik őket. A siker csúcsa az, hogyha bejelentkezik a tartalom készítő szakembernél egy-egy „nagykutya", aki kemény zsozsót fizet azért, hogy az influenzás népszerűsítse a jellegtelen termékeit.

Érződik a szakma mámoros illata, ugye?

Bár én inkább a pénz szagát érzem...

Rómeó dobta Júliát, hiszed ezt?

A filmecske főszereplői a Szelfi Egyetem totális helyi pengéje, Rómeó (Pribelszki Norbert) – Ó, Rómeó, miért vagy te Rómeó? / Tagadd meg atyád, dobd el neved / Vagy én nem leszek Capulet tovább – és a helyi dögös pipi: Anabell (Nagy Blanka), aki nyilván a Démonok között című horrorból szökött el egy laza kis cameora.

Summa summarum bejött nekik az élet, hiszen majdnem egy millió követőjük van valamelyik meg nem nevezett közösségi oldalon. Irigyli is őket ország-világ.

Szerelmes Rómeónk kék hajánál, csak a táltos paripa nagyon zöldje világít jobban. Ez a több kereken guruló csoda-dodzsem – ami nyilván nem egy Mustang – befekszik, mint cica az ágyban. Egy ilyen pacek KTM-ben csücsülni már majdnem státuszszimbólum.

De csak majdnem!

Szelfi Egyetem Forrás: Origo

Aztán a film egy pontján – mindenki nagy meglepetésére – Varga Izabella beszáguld a tanterembe egy ilyen egyensúlyozós, kétkerekű „izén" – becses nevén hoverboard – és megkezdi az influenszerek oktatását. Merthogy, ebben a nagyon színes világban oktatják a munkakerülést.

Összetör a világ, amikor a gerlepár realizálja, hogy a profilukkal együtt a kínkeserven összegyűjtött követőket is letörölte valamelyik jószándékú állampolgár, akit ismerhetnek. Szomorú sztori, pedig a Kékhajú még el is jegyezte a horroros kislányt, így szerezve még több rajongót.

A rektor asszonyság (Csoma Judit) a kétségbeesett szerelmespár kérésére megmondja a tutit: szerinte a legjobb mód a követőik visszaszerzésére, ha soft pornót forgatnak.

Spoiler: a filmben nem villan sem cici, sem fallosz. Sőt, a leblende előtt pár perccel Anabell bedobja a durcát, mert rájön, hogy a pasija megcsalta őt a Tóth Andival.

Ezért mondta mindig öreganyám:

sose bízz a kék hajúakban, mert ráfázol!

Egész jó kis mozi lett egyébként. Kiváló tükröt tart a társadalmunk elé, bár én egy picit hosszúnak tartom, pár percet a rendező helyeben lecsíptem volna. Feszesebb lett volna tőle a sztori.

Feszesebb...

Érted, ugye?