Az amerikaiak célja, hogy a magyar kormány álljon a háború mellé, de ez nem fog megtörténni

Vágólapra másolva!
Miután az amerikaiak háborúpárti kampányt indítottak Magyarországon, David Pressman, Joe Biden embere, az Egyesült Államok budapesti nagykövete sajtókonferenciát tartott, amely során bejelentette, hogy az Egyesült Államok szankciós listára helyezi a budapesti központú Nemzetközi Beruházási Bank három vezetőjét: Nyikolaj Koszovot, a Nemzetközi Beruházási Bank orosz elnökét; Laszlóczki Imrét, a bank magyar alelnökét; illetve Georgij Potapovot, az intézmény kormányzótanácsának orosz elnökhelyettesét. A sajtótájékoztatón elhangzottak messze elmaradtak attól, amit a dollármédia remélt, Pressman azonban így is botrányt okozott, amikor azt mondta, éppen azért hívta meg a zsidó húsvétkor széderesti vacsorára Gyöngyösit, mert antiszemita. Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója beszélt az amerikai háborúpárti kampányról és a bejelentésről.
Vágólapra másolva!

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója szerint nem meglepő a jelenleg is zajló amerikai háborúpárti kampány.

- mondta a politológus.

Szerinte ez a háborúpárti kampány arról szól, hogy a magyar kormány változtassa meg az álláspontját, de ez viszont nem fog megtörténni. Ahogyan mondta: a magyar emberek elsöprő többsége a béke pártján áll, és Orbán Viktor 2022 áprilisában is erre kapott felhatalmazást a választásokon.

David Pressman, Heisler András és Gyöngyösi Márton Forrás: twitter

David Pressman, Joe Biden embere egyébként a mai sajtókonferencián egy újabb határt is átlépett, amikor mentegetni kezdte Gyöngyösi Mártont, a Jobbik nevű párt nyíltan antiszemita elnökét. Mint ismert, Pressman széderesti vacsorára hívta meg Gyöngyösit. Ezt azzal magyarázta, hogy egyáltalán nem baj, ha ellentétes véleményeket ütköztetnek - és éppen azért hívta meg Gyöngyösit, mert antiszemita véleményeket hangoztatott.

Szerinte tehát a náci eszmék hirdetésével semmi probléma nincs.

Mráz Ágoston Sámuel szerint ezzel az Egyesült Államok egyértelműen kijelenti, hogy támogatják Gyöngyösi Márton és a Jobbik kampányát. Hozzátette, hogy emögött minden bizonnyal politikai, stratégiai megfontolások vannak, hiszen korábban ugyanettől az embertől és ugyanettől a párttól Amerika mereven elhatárolódott.

- emelte ki.

A nyíltan antiszemita Gyöngyösi Mártont is mentegette az amerikai nagykövet Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A dollármédia Pressman bejelentését megelőzően napokon keresztül gyártotta a propagandacikkeket arról, hogy az Egyesült Államok a magyar kormány vezető tisztségviselőit teszi majd szankciós listára, ez azonban nem történt meg. A Nézőpont Intézet igazgatója szerint viszont ezzel egy folyamat indult el, lesznek még bejelentések, szivárogtatások és kritikák a magyar kormánnyal szemben.

- húzta alá.

Mráz szerint az tény, hogy a dollármédia szerette volna, hogy ha vágyaik és álmaik megvalósulnak, ehhez képest viszont egy "hatalmas pofára esés lett a vége".